Neil Young vydá v novembri album Storeytone

NETKY.SK • 26 September 2014, 11:58 • 2 min
Neil Young vydá v novembri album Storeytone

BRATISLAVA - Kanadský hudobník Neil Young plánuje v novembri vydať album s názvom Storeytone. Šesťdesiatosemročný pesničkár nahral očakávanú novinku s 92-členným orchestrom. S hudobným telesom spolupracoval aj na novej verzii skladby Who's Gonna Stand Up?, pričom nedávno zverejnil aj akustickú a koncertnú verziu spomínanej piesne.

slovakia

left justify in out

Young rozprával o plánoch nahrávať s orchestrom už v apríli počas rozhovoru pre americký týždenník Billboard. "Chcel by som spraviť album s orchestrom - nahrávali by sme mono, len na jeden mikrofón. Je to pre mňa určitá výzva. Ten zvuk je však neuveriteľný a nemôžete to dosiahnuť inak, len takto," vyjadril sa vtedy. Storeytone bude už Youngovým druhým tohtoročným albumom. V apríli totiž vydal štúdiovku A Letter Hom, ktorá obsahuje coververzie skladieb interpretov ako Bob Dylan, Willie Nelson, Bruce Springsteen či The Everly Brothers. Na počine spolupracoval aj Jack White. 

 

Neil Percival Young sa narodil 12. novembra 1945 a je jedným z najvýznamnejších hudobníkov svojej generácie. V roku 1966 pomáhal zakladať kapelu Buffalo Springfield, s ktorou vydal tri albumy. Po jej rozpade sa v roku 1968 vydal na sólovú dráhu. Medzi jeho najvýznamnejšie nahrávky patria napríklad After The Gold Rush (1970), Harvest (1972), On The Beach (1974), Comes A Time (1978), Harvest Moon (1992), Prairie Wind (2005) či Living With War (2006). Muzikant, ktorý pôsobil aj v skupine Crosby, Stills, Nash & Young, má na konte dve Grammy či sedem Juno Awards. Venuje sa tiež filmu. Od roku 1982 je členom Kanadskej hudobnej siene slávy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1995 ako sólového umelca a o dva roky neskôr ako člena Buffalo Springfield. Za skladbu Philadelphia z rovnomenného filmu z roku 1993 ho nominovali na Oscara. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona