Neil Young pripravuje album so synmi Willieho Nelsona

NETKY.SK • 10 Január 2015, 15:37 • 2 min
Neil Young pripravuje album so synmi Willieho Nelsona

USA - Kanadský hudobník Neil Young plánuje vydať album, na ktorom sa budú podieľať synovia amerického muzikanta Willieho Nelsona.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdeväťročný rodák z Toronta, ktorý si s gitaristami Lukasom a Micahom zahral aj v minulosti, to prezradil v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone. „V súčasnosti pracujem na ďalšom albume a budem na ňom spolupracovať so synmi Willieho Nelsona,“ povedal Young, ktorý nedávno uviedol na trh vlastný hudobný prehrávač Pono. „Zatiaľ neviem, čo budem v budúcnosti robiť. Chcem sa zamerať na Pono a chcem ďalej hrať. Vďaka týmto dvom veciam by som mal byť veľmi zaneprázdnený. Pravdepodobne napíšem niekoľko ďalších kníh. Chcem pokračovať v tom, čo robím a bol by som rád, keby som sa tomu mohol venovať ešte dlho,“ vyjadril sa spevák a gitarista s tým, že ho čaká aj práca s filmom.

 

Neil Percival Young sa narodil 12. novembra 1945 a je jedným z najvýznamnejších hudobníkov svojej generácie. V roku 1966 pomáhal zakladať kapelu Buffalo Springfield, s ktorou vydal tri albumy. Po jej rozpade sa v roku 1968 vydal na sólovú dráhu. Medzi jeho najvýznamnejšie nahrávky patria napríklad After The Gold Rush (1970), Harvest (1972), On The Beach (1974), Comes A Time (1978), Harvest Moon (1992), Prairie Wind (2005) či Living With War (2006). Muzikant, ktorý pôsobil aj v skupine Crosby, Stills, Nash & Young, má na konte dve Grammy či sedem Juno Awards. Od roku 1982 je členom Kanadskej hudobnej siene slávy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1995 ako sólového umelca a o dva roky neskôr ako člena Buffalo Springfield. Za skladbu Philadelphia z rovnomenného filmu z roku 1993 ho nominovali na Oscara. V roku 2012 mu vyšla autobiografia Waging Heavy Peace: A Hippie Dream (v českom preklade Hipíkovy sny, 2013, pozn. SITA). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona