Neil Young plánuje v júni vydať nový album

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 16:11 • 2 min
Neil Young plánuje v júni vydať nový album

BRATISLAVA - Kanadský hudobník Neil Young plánuje v júni vydať nový album. Muzikant prezradil informáciu v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone.

slovakia

left justify in out

Spevák nahráva zatiaľ nepomenovanú novinku v Malibu s kapelou Promise of the Real, v ktorej pôsobia synovia Willieho Nelsona Lukas a Micah Nelsonovci. S nimi vlani vydal počin The Monsanto Years.


Podľa Younga bude novinka výnimočná. "To, na čom teraz pracujem, ma veľmi teší. Cítim, akoby som robil niečo, čo som doteraz nikdy nespravil. Nie je to len hudba, ale zvuková paleta. Je to, akoby ste lietali a počúvali so zatvorenými očami. Je to ako obrovská rozhlasová šou bez prestávok. Skladby sú príliš dlhé pre iTunes. Vďaka Bohu. Takže na iTunes nebudú. Ponúknem ich vo vhodných formátoch. Je to ako koncert, ale nie je to ako koncert. Predstavte si, že je to koncert, kde je publikum plné všetkých živočíchov Zeme - všetkých zvierat, hmyzu, obojživelníkov a vtákov a tiež všetkých ľudí. Všetci sme tam. Nie je to bežné, ale je to založené na živom hraní," prezradil na margo albumu 70-ročný rodák z Toronta v Ontariu.


Neil Percival Young je jedným z najvýznamnejších hudobníkov svojej generácie. V roku 1966 spoluzakladal kapelu Buffalo Springfield, s ktorou vydal tri albumy. Po jej rozpade sa v roku 1968 vydal na sólovú dráhu. Medzi jeho najvýznamnejšie nahrávky patria napríklad aj Harvest (1972), On The Beach (1974), Comes A Time (1978), Harvest Moon (1992), Mirror Ball (1995), Prairie Wind (2005), Living With War (2006) či Le Noise (2010). Muzikant, ktorý pôsobil aj v skupine Crosby, Stills, Nash & Young, má na konte dve Grammy či sedem Juno Awards. Od roku 1982 je členom Kanadskej hudobnej siene slávy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1995 ako sólového umelca a o dva roky neskôr ako člena Buffalo Springfield. Za skladbu Philadelphia z rovnomenného filmu z roku 1993 ho nominovali na Oscara. V roku 2012 mu vyšla autobiografia Waging Heavy Peace: A Hippie Dream (v českom preklade Hipíkovy sny, 2013, pozn. SITA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies