Neil Patrick Harris si zahrá v seriáli American Horror Story

NETKY.SK • 30 Október 2014, 13:06 • 2 min
Neil Patrick Harris si zahrá v seriáli American Horror Story

USA - Americký herec, spevák, režisér a producent Neil Patrick Harris a jeho manžel, herec a kuchár David Burtka sa predstavia v štvrtej sezóne seriálu American Horror Story.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál TV Line, ktorý uviedol, že 41-ročný rodák z mesta Albuquerque v Novom Mexiku sa ukáže v 11. a 12. epizóde ako obchodník - chameleón. O dva roky mladší Burtka si zahrá v poslednej, trinástej časti. Objaviť by sa mal v príbehu s Jessicou Lange.

 

Nová sezóna American Horror Story s podtitulom Freak Show divákom a diváčkam približuje udalosti, ktoré sa odohrávajú v roku 1952. Spomínaná Lange stvárňuje Elsu Mars, ktorá riadi floridské obludárium. V tom účinkujú umelci a umelkyne, ktorých našla v nemocniciach a väzniciach. Štvrtú sezónu hororového seriálu, v ktorom hrajú aj Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Denis O'Hare, Evan Peters, Matt Bomer alebo John Carroll Lynch, premiérovala televízia FX 8. októbra. Tvorcovia do seriálu obsadili aj najnižšiu ženu sveta, Indku Jyoti Amge. 

 

Hororový seriál American Horror Story prinášajú na obrazovky americkej televízie FX scenáristi Ryan Murphy a Brad Falchuk. Každá sezóna pritom rozpráva iný samostatný príbeh. Seriál si od svojho uvedenia v roku 2011 pripísal na konto dve nominácie na Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší dramatický seriál a Najlepší miniseriál alebo televízny film. Ďalšie tri nominácie si vyslúžila Jessica Lange, pričom hneď prvú z nich sa jej v roku 2012 podarilo premeniť na sošku. Seriál má tiež na konte osem cien Primetime Emmy. 

 

Neil Patrick Harris debutoval v dráme Klárino srdce (1988) s Whoopi Goldberg v hlavnej úlohe. Za stvárnenie Davida Harta ho vtedy nominovali na Zlatý glóbus. V nasledujúcich rokoch účinkoval väčšinou len v televíznych projektoch, napríklad v rodinnom seriáli Doogie Howser, M.D. (1989 - 1993). Do sveta filmu sa pokúsil vrátiť účinkovaním v satirickom akčnom sci-fi Hviezdna pechota (1997). Po ďalších menej úspešných filmoch ako Správna vec (2000) alebo Utajené bratstvo (2002) pre neho prišiel zlom v kariére, keď ho obsadili do úlohy Barneyho Stinsona v seriáli Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014). Vďaka nej sa okamžite stal miláčikom divákov na celom svete a tiež ho nominovali na Emmy i na Zlatý glóbus. Zahral si aj v komédii Pofajčíme, uvidíme (2004) a jej pokračovaní s názvom Zahulíme, uvidíme 2 (2008) a tiež vo filmoch Šmolkovia 3D (2011) a Šmolkovia 2 3D (2013). Na konte má päť cien Emmy, jednu za hosťovanie v seriáli Glee (2009) a štyri ako producent 63., 65., 66. a 67. ročníka cien Tony. Magazín Time ho v roku 2010 zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí. Vo februári bude moderovať 87. ročník udeľovania Oscarov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona