Neil Patrick Harris pre rolu Hedwiga schudol 10 kilogramov

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 09:17 • 2 min
Neil Patrick Harris pre rolu Hedwiga schudol 10 kilogramov

USA - Americký herec Neil Patrick Harris schudol desať kilogramov pre rolu transgenderového speváka Hedwiga v muzikáli Hedwig a Mizerný palec.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný herec to priznal v televíznej šou Live with Kelly & Michael televízie WABC-TV. "Keď som nakrúcal seriál Ako som spoznal vašu mamu, vedel som, že budem v muzikáli účinkovať. Je to iný typ role, takže som tri či štyri mesiace nerobil nič, len cvičil a snažil sa schudnúť," uviedol Harris v rozhovore. Ako tiež herec prezradil, znížiť váhu sa mu podarilo vďaka zmene životného štýlu. "Prestali sme jesť o desiatej večer. Miesto toho sme večerali s deťmi o šiestej," vysvetlil.

 

Neil Patrick Harris debutoval v dráme Klárino srdce (1988) s Whoopi Goldberg v hlavnej úlohe. Za stvárnenie Davida Harta ho vtedy nominovali na Zlatý glóbus. V nasledujúcich rokoch účinkoval väčšinou len v televíznych projektoch, napríklad v rodinnom seriáli Doogie Howser, M.D. (1989 - 1993). Do sveta filmu sa pokúsil vrátiť účinkovaním v satirickom akčnom sci-fi Hviezdna pechota (1997). Po ďalších menej úspešných filmoch ako Správna vec (2000) alebo Utajené bratstvo (2002) pre neho nastal zlom v kariére, keď ho obsadili do úlohy Barneyho Stinsona v seriáli Ako som spoznal vašu mamu (2005-2014). Vďaka nej sa okamžite stal miláčikom divákov na celom svete a tiež ho nominovali na Emmy i na Zlatý glóbus. Zahral si aj v komédii Pofajčíme, uvidíme (2004) a jej pokračovaní s názvom Zahulíme, uvidíme 2 (2008). Vo filme Šmolkovia 3D (2011) stvárnil Patricka Winslowa. Na konte má štyri ceny Emmy, jednu za hosťovanie v seriáli Glee (2009) a tri ako producent 63., 65. a 66.

ročníka cien Tony. Magazín Time ho v roku 2010 zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí. V súkromnom živote sa netají tým, že je homosexuál. So svojím partnerom Davidom Burtkom vychováva dvojčatá Gideona Scotta a Harper Grace. 

 

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.femalefirst.co.uk a archívu agentúry SITA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona