Nehovorí sa o tom, hoci by sa malo. Toto sú veci, ktoré by v láske existovať nemali!

NETKY.SK • 12 Január 2023, 12:00 • 2 min
Nehovorí sa o tom, hoci by sa malo. Toto sú veci, ktoré by v láske existovať nemali!

Asi o ničom sa na svete toľko nepopísalo ako o láske, citáty, piesne, básne, všetko naokolo, dokonca aj rozhovory a myšlienky, točia sa okolo nej, stále do nej nejako narážajú, stále si príliš uvedomujú jej existenciu.

slovakia

left justify in out

Keby sme sa pohrabali v tom, čo sa napísalo a vytvorilo, našli by sme všeličo, kreativite sa medze nekládli už od počiatku, a tak sa ľudia delili o svoje skúsenosti, niekedy vedome, niekedy nevedome, ale vždy existoval spôsob, ako dať ostatným najavo, čo pre niekoho láska znamenala.

 

 

Väčšina sa sústreďuje na to, aká by láska byť mala, aby sa s ňou žilo lepšie, lebo verte či nie, preto existuje, aby sme sa mali lepšie a aby nám čas plynul príjemnejšie. Dôležité je však aj povedať si, čo by obsahovať nemala.

 

Ja

 

Láska sa nemá zaoberať len jednou osobou, nikdy by nemala obsahovať len zámeno ja. Naopak, v jej strede by malo stáť my, lebo v láske sú dvaja dôležití, pričom nezáleží na tom, či je reč o partneroch, priateľoch, kolegoch...

Ľúbiť jednoducho znamená, že dávame aj dostávame, že nikto netrpí ľahostajnosťou.

 

Odpúšťanie

 

Láska je o odpúšťaní, to skutočne áno a vlastne celý život o ňom je, lebo kým kráčame po zemi, chtiac a niekedy aj nechtiac si ublížime, a tak aby sme neprežívali v hneve, odpúšťame si.

Ak je ale láska o neustálom ubližovaní a následnom odpúšťaní, niečo nie je v poriadku. Ak jeden len krivdí, zatiaľ čo druhý musí stále naprávať, potom už nehovoríme o láske, ale o trápení.

 

Nie pocity

 

Láska nie sú pocity, je to rozhodnutie. Že niekoho budeme mať radi, aj keď nebude vždy konať podľa našich predstáv, že odložíme pýchu a budeme tu aj preto, aby sme pomáhali. Že budeme nielen rozprávať ale aj počúvať. Je to rozhodnutie, ktoré nás má naučiť byť lepšími, nie nás zaťažiť či okrádať o silu.

 

Nie veľké

 

Láska, to nie sú veľkolepé gestá, hoci občas sa môžu aj tie pritrafiť. Je skôr ukrytá v maličkostiach, v pohladeniach, v telefonátoch, v stretnutiach aj objatiach, v záujme a otázkach.

 

Nie hlúpa

 

Nejako sa rozšírila teória, že v láske je hlúposť, ako keby to, že nám na niekom záleží, prinášalo aj stratu rozumu. Avšak láska je dosť múdra, vie, kedy odísť a kedy má zostať. Vie, kedy mlčať a kedy je čas niečo povedať. Vie, kedy jej je príliš a kedy zasa primálo. Vie, ako neochorieť. Vie, ako si nezodrať topánky a nezlomiť si srdce.

 

Pravda

 

V láske by nemalo ísť o súťaž, kto kedy čo povedal, kto má pravdu a prečo ju má. Nie, ona nepotrebuje vyhrať, nie je súťaživá. Nepotrebuje si niečo dokazovať, ani si zapisovať počet bodov. Ona len ľúbi, to je celá jej podstata.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies