Nehorázna lúpež v Sládkovičove

NETKY.SK • 22 Február 2020, 08:20 • 2 min
Nehorázna lúpež v Sládkovičove

SLÁDKOVIČOVO - Galantskí kriminalisti vypátrali páchateľov lúpeže na 93 ročnej žene v Sládkovičove. Podozriví vo veku 18 a 14 rokov prekonali vo večerných hodinách bránku k rodinnému domu. Najprv hlavným ističom na elektrickej rozvodnej skrini vypli elektrinu v celom dome.

slovakia

left justify in out

Cez okno sa dostali do spálne a s baterkami ju prehľadali. Pani bola vystrašená a snažila sa zabarikádovať za zamknutými dverami vedúcimi do kuchyne. Dostali sa k nej tak, že rozbili sklo na dverách. Tu fyzicky slabú a vystrašenú ženu sotili na zem, z ruky jej stiahli prsteň a ukradli retiazku.

 

Podľa odborného vyjadrenia jej spôsobili škodu 330 Eur. Poškodená žena bola v takom šoku, že až ráno povedala susedom, čo sa jej stalo. Našťastie ju páchatelia nezranili. 

 

img

 

Galantskí kriminalisti lupičov vypátrali a vyšetrovateľ oboch mužov zo Sládkovičova obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. Staršieho na základe príkazu súdu už eskortovali policajti do výkonu väzby. Mladistvý je stíhaný na slobode.

Za lúpež na chránenej osobe je možné v zmysle zákona uložiť trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Mladistvým hrozí polovičná sadzba.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies