Nehoda vrtuľníka v Líbyi si vyžiadala najmenej 14 obetí, aj armádnych dôstojníkov

NETKY.SK • 27 Október 2015, 22:20 • 2 min
Nehoda vrtuľníka v Líbyi si vyžiadala najmenej 14 obetí, aj armádnych dôstojníkov

TRIPOLIS - Najmenej 14 ľudí zahynulo dnes pri havárii vrtuľníka neďaleko líbyjskej metropoly Tripolis, ktorý prevážal vojenských lídrov lojálnych medzinárodne neuznanej islamistickej vláde. Informovali o tom agentúry AP a DPA s odvolaním sa na líbyjské úrady a médiá.

slovakia

left justify in out

Na palube helikoptéry bolo dohromady 23 pasažierov, takže je pravdepodobné, že počet obetí ešte stúpne. K nehode došlo na pobreží medzi Tripolisom a neďalekým mestom Záwija ležiacim západne od metropoly.

 

Podľa spravodajského servera The Libya Observer, ktorý je naklonený islamistickej vláde sídliacej v Tripolise, pri dnešnej nehode prišiel o život aj veliteľ tripoliských vojenských síl a tiež vodca islamistických milícii v meste Záwija.

Medzi pasažiermi lietadla boli okrem armádnych činiteľov tiež civilisti a choré osoby. Server ďalej citoval hovorcu armády v Tripolise, ktorý uviedol, že vrtuľník sa dostal pod prudkú paľbu.

 

Líbya sa od zvrhnutia Kaddáfího vlády už štvrtý rok zmieta v politickom chaose. Rozdelená je medzi medzinárodne uznanú vládu sídliacu v meste Tobruk a islamistami podporovanú vládu v Tripolise. O zmierenie oboch strán sa dlhodobo usiluje Organizácia Spojených národov, ktorej zatiaľ poslednú snahu na vytvorenie vlády národnej jednoty v krajine odmietol minulý týždeň práve medzinárodne uznávaný parlament v Tobruku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies