Nehoda vojenského lietadla v Líbyi si vyžiadala troch mŕtvych

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 17:55 • 2 min
Nehoda vojenského lietadla v Líbyi si vyžiadala troch mŕtvych

BANGHÁZÍ - Traja členovia posádky zahynuli v nedeľu pri nehode vojenského nákladného lietadla, ku ktorej došlo pri významnom ropnom poli Šarára na juhozápade Líbye. Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na miestneho predstaviteľa Muhammada Zardúmího.

slovakia

left justify in out

Lietadlo typu Lockheed C-130 Hercules počas štartu vybuchlo a zrútilo sa, príčina však zatiaľ nebola určená. Ďalší z členov posádky vyviazol z nehody so zraneniami.

 

Líbyjský armádny dôstojník Ahmad Alál, ktorý velí jednotkám chrániacim ropné pole Šarára, sa vyjadril pre spravodajský portál al-Wasat, že lietadlo havarovalo pravdepodobne v dôsledku technického problému. Vylúčil pritom možnosť, že išlo o teroristický čin.

 

Nemenovaný vojenský predstaviteľ podľa DPA potvrdil, že lietadlo patriace líbyjskej armáde malo po vzlietnutí problémy s motorom. Dodal, že využívané bolo na zásobovanie uvedeného ropného poľa potravinami. Šarára je najväčším ropným poľom v nepokojnej Líbyi, ktorej ekonomika je silno závislá od výnosov z predaja ropy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona