Nehoda v Taiwane: 200-tonový nosník sa zrútil, zasiahol prechádzajúce auto

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 10:45 • 2 min
Nehoda v Taiwane: 200-tonový nosník sa zrútil, zasiahol prechádzajúce auto

TCHAJ-PEJ - Štyridsaťtrimetrový oceľový nosník, vážiaci 200 ton, sa dnes zrútil na zem na stavbe systému rýchlej dopravy v treťom najväčšom meste na Taiwane. Pri nehode v meste Tchaj-čung, ktoré má 2,7 milióna obyvateľov, prišli o život najmenej štyria ľudia, informovala štátna tlačová agentúra CNA.

slovakia

left justify in out

Jednou z obetí bola žena za volantom auta, ktoré nosník zasiahol. Zvyšnými troma obeťami boli podľa taiwanského záchranného zboru muži.

 

Starosta Tchaj-čungu Lin Ťia-lung v januári vyhlásil, že chce, aby bol systém rýchlej koľajovej dopravy v meste dokončený už v roku 2018 namiesto plánovaného roku 2020, uviedla CNA. Predstavitelia mesta v televíznych rozhovoroch popreli, že by nehoda, ku ktorej došlo pri večernej dopravnej špičke, mala niečo spoločné so skrátením času na výstavbu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies