Nehoda slovenského tlačného remorkéra znečistila rakúsky úsek Dunaja

NETKY.SK • 22 December 2010, 14:07 • 2 min
Nehoda slovenského tlačného remorkéra znečistila rakúsky úsek Dunaja

Nehoda slovenského tlačného remorkéra znečistila rakúsky úsek Dunaja

slovakia

left justify in out

Časť nákladu unikla v noci nadnes po poškodení jednej zo 16 nádrží slovenského tlačného remorkéra do vôd na rakúskom úseku Dunaja. Plavidlo prepravovalo 11.000 litrov vykurovacieho oleja a mazutu.
      Ako informovala dolnorakúska redakcia verejnoprávneho rozhlasu ORF, ktorý citoval bezpečnostné zložky, k incidentu došlo po tom, čo nákladná loď počas plavby v smere na Linz pri vyhýbaní vybočila priveľmi doľava a narazila do prístaviska pri Sarmingsteine v okrese Perg. Pri tomto náraze sa poškodil jeden zo zásobníkov.
      Krátko po polnoci boli alarmované viaceré regionálne požiarnické útvary.
      Už v priebehu noci sa potápačovi z radov požiarneho zboru podarilo provizórne upchať iba dva až tri centimetre široké diery. Hasiči, ktorí pracovali na mieste až do ranných hodín, medzitým zriadili na Dunaji viaceré ropné zábrany.
      Zatiaľ nie je známe, koľko znečisťujúcich látok uniklo do Dunaja. Zatiaľ čo lodiarenská spoločnosť hovorí o asi 200-300 litroch, hasiči o takmer 1000 litroch.
      Po incidente, pri ktorom nedošlo k zraneniam, sa však podľa polície netreba obávať významnejšieho znečistenia životného prostredia.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies