Nehoda pri Českom Krumlove, pri ktoréj sa zrazila škodovka so školským autobusom si vyžiadala jednu obeť

NETKY.SK • 23 September 2016, 15:39 • 2 min
Nehoda pri Českom Krumlove, pri ktoréj sa zrazila škodovka so školským autobusom si vyžiadala jednu obeť

PRAHA - Osobné vozidlo vošlo dnes dopoludnia na ceste pri Českom Krumlove do protismeru a narazilo do školského autobusu. Štyridsaťosemročný vodič auta značky Škoda Octavia utrpel medzi mestami Kaplice a Český Krumlov zranenia, ktorým na mieste podľahol. V autobuse sa ľahko zranilo 11 detí, informoval český spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Muž podľahol na mieste viacnásobným poraneniam. Jedenásť detí utrpelo ľahké zranenia," povedal pre český denník Právo riaditeľ juhočeských zdravotných záchranárov Marek Slabý. Šesť detí následne previezli do nemocnice v Českých Budějoviciach a päť detí do nemocnice v Českom Krumlove.


Na mieste zasahovali štyri posádky záchranárov.


Deti zo základnej školy v obci Malonty v okrese Český Krumlov v Juhočeskom kraji sa viezli na plávanie do neďalekého Českého Krumlova. "Vodič osobného vozidla sa zatiaľ z neznámych dôvodov dostal do protismeru a narazil do autobusu, v ktorom cestovalo viac než 30 detí," konštatoval hovorca juhočeskej polície Milan Bajcura s tým, že autobus sa prevrátil do priekopy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona