Nehoda na českej železničnej trati spôsobí meškania vlakov na Slovensku

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 12:45 • 2 min
Nehoda na českej železničnej trati spôsobí meškania vlakov na Slovensku

BRATISLAVA - Zrážka vlaku Pendolino s kamiónom na severe Moravy spôsobí na Slovensku meškania. S tými treba počítať pri diaľkových medzinárodných vlakoch na trase Žilina - Čadca - Hranice na Morave - Olomouc - Praha a späť. TASR dnes o tom informovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jana Morháčová.

slovakia

left justify in out

"Cestujúcim zo Slovenska do Českej republiky odporúčame využiť vlaky po trase zo Žiliny cez Horní Lideč – Púchov - Přerov - Olomouc a Prahu. Diaľkové spoje zo Žiliny cez Horní Lideč jazdia každé dve hodiny, cestovné doklady budú uznané aj po odklonovej trase," uviedla.

 

Morháčová podotkla, že pre nehodu je neprejazdná železničná trať v úseku Hranica na Morave - Ostrava-Svinov a pre cestujúcich je zabezpečená náhradná autobusová doprava. Meškania vlakov treba očakávať aj pri ďalších diaľkových vlakoch. Spoj SuperCity Pendolino, ktorý denne premáva z Prahy cez Žilinu do Košíc a späť, ide s meškaním 15 minút.

 

Zmeny v spojoch hlási aj RegioJet. Medzinárodné spoje EC 1003/EC 1010 RegioJet Praha - Košice a späť pôjdu medzi Hranicemi na Morave a Žilinou po odklonenej trase cez Vsetín a Horní Lideč. "Pre cestujúcich, ktorí idú do alebo z Ostravska, bude v úseku Hranice na Morave - Ostrava-Svinov zaistená náhradná autobusová doprava," informoval TASR PR manažér RegioJetu Aleš Ondrůj. Medzinárodný spoj EC 1011 RegioJet z Prahy do Martina s odchodom o 15.48 h pôjde v úseku Hranice na Morave - Žilina po odklonenej trase cez Vsetín a Horní Lideč.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies