Nehoda maďarského autobusu: Z Verony sa vracajú účastníci tragickej havárie

NETKY.SK • 22 Január 2017, 13:52 • 2 min
Nehoda maďarského autobusu: Z Verony sa vracajú účastníci tragickej havárie

BUDAPEŠŤ - Účastníci piatkovej tragickej nehody maďarského autobusu pri meste Verona dnes napoludnie odcestovali z tohto severotalianskeho mesta do svojej vlasti.

slovakia

left justify in out

Podľa maďarskej verejnoprávnej televíznej stanice M1 výnimkou sú iba dvaja ľudia, ktorých stav je stále kritický a ktorí zostávajú v tamojšej nemocnici.

 

Do Maďarska smerujú popri ľahko zranených aj štyria ťažko zranení, ktorí boli doteraz hospitalizovaní. Menšia skupina tých, čo nehodu prežili, odcestovala ešte v sobotu, povedal dnes v Budapešti šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.

 

Maďarská polícia na svojej internetovej stránke uviedla, že Národný úrad vyšetrovania (NNI) začal vyšetrovanie pre podozrenie z nedbanlivosti pri výkone povolania s následkom spôsobenia smrteľnej nehody. Do Verony dnes nadránom pricestovali traja maďarskí vyšetrovatelia, ktorí budú spolupracovať s talianskou políciou pri odhalení príčiny nehody.

 

Polícia už vykonala domovú prehliadku v spoločnosti, ktorá autobus prevádzkuje. Kriminalisti zadržali dokumenty o technickom stave vozidla, o jeho údržbe, ale aj dokumenty týkajúce sa spôsobilosti vodičov.

 

Pri nehode autobusu so žiakmi budapeštianskeho Gymnázia Pála Szinyei Merseho, ku ktorej došlo v piatok pred polnocou na diaľnici A4 pri talianskej Verone, zomrelo 16 ľudí. Jedného pasažiera udržiavajú v umelom spánku, dvaja sú v kritickom stave, desiati sú zranení ťažko a 13 ľahšie. Bez zranení vyviazlo 12 cestujúcich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona