Nehoda lode s Rohingami v Bangladéši si vyžiadala najmenej 12 obetí

NETKY.SK • 16 Október 2017, 09:19 • 2 min
Nehoda lode s Rohingami v Bangladéši si vyžiadala najmenej 12 obetí

DHÁKA - V Bengálskom zálive sa v pondelok prevrátila preplnená loď s mjanmarskými Rohingami, pričom o život prišlo najmenej 12 ľudí vrátane šiestich detí.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala, keď sa loď blížila k obci Shah Porir Dwip v bangladéšskom okrese Cox's Bazar. Podľa svedkov, ktorí incident prežili, bolo na plavidle zhruba 65 ľudí a takmer polovica z nich boli deti. Podľa miestneho šéfa polície dedinčania z vody vytiahli päť tiel a 21 osôb prežilo.

Pri nehodách lodí s Rohingami snažiacimi sa ujsť z Mjanmarska do Bangladéša zahynulo už aj s pondelkovými obeťami dovedna 184 ľudí.

Po tom, ako v auguste vypukli v Mjanmarsku násilnosti voči menšinovým Rohingom, ich z krajiny do susedného Bangladéša utieklo už niekoľko stoviek tisíc. Bangladéšska premiérka Hasína Wadžídová tvrdí, že vláda bude pokračovať v podpore tejto islamskej etnickej menšiny, ale Mjanmarsko ich musí prijať späť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies