Nehoda autobusu v Španielsku: Vodič pred nehodou zrejme zaspal alebo ho niečo vyrušilo

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 17:53 • 2 min
Nehoda autobusu v Španielsku: Vodič pred nehodou zrejme zaspal alebo ho niečo vyrušilo

MADRID - Španielski vyšetrovatelia naznačili, že vodič autobusu, ktorého havária si v nedeľu 20. marca na severovýchode krajiny vyžiadala smrť 13 účastníkov študentského výmenného programu Erasmus, zrejme zaspal alebo jeho pozornosť niekoľko sekúnd pred tragédiou niečo rozptýlilo. Informovala o tom dnes miestna polícia.

slovakia

left justify in out

Komisár regionálnej polície Miquel Esquius novinárom povedal, že hoci vyšetrovanie pokračuje, polícia je presvedčená, že vodič zaspal alebo jeho pozornosť odviedol mobilný telefón či rozhovor s nejakou osobou, uviedla tlačová agentúra AP.


Komisár dodal, že mnoho z takmer 60 študentov v autobuse, vrátane 13 usmrtených študentiek-cudziniek, nemalo v čase nehody v nedeľu nadránom zapnuté bezpečnostné pásy.


Sedem usmrtených študentiek pochádzalo z Talianska. Ďalších šesť bolo z Nemecka, o život prišli aj Rakúšanka, Francúzka, Rumunka a študentka z Uzbekistanu. Obete mali od 19 do 25 rokov.


Vodič autobusu je jedným z 19 ľudí, ktorých stále liečia zo zranení v nemocniciach.


Medzi zranenými sa nachádzala tiež jedna Slovenka, ktorá je mimo ohrozenia života, ako už skôr informovalo slovenské ministerstvo zahraničných vecí.
Autobus s 57 študentmi sa vracal do Barcelony z osláv sviatku Las Fallas, ktorý sa na počesť svätého Jozefa konal v dňoch 12.-19. marca v meste Valencia. Havaroval pri mestečku Freginals, približne v polovici cesty medzi Valenciou a Barcelonou.


Katalánski politici si v pondelok spoločne so zamestnancami Barcelonskej univerzity, na ktorej účastníci výmenného pobytu Erasmus študovali, uctili pamiatku obetí nehody piatimi minútami ticha.


Pápež František poslal miestnemu biskupovi v Španielsku kondolenčnú správu, v ktorej uviedol, že rodiny obetí utrpeli "nenahraditeľnú stratu", a ponúkol modlitby za obete a za rýchle uzdravenie zranených.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies