AKTUALIZOVANÉ Nehoda autobusu v Peru si vyžiadala najmenej 48 mŕtvych

NETKY.SK • 3 Január 2018, 08:21 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Nehoda autobusu v Peru si vyžiadala najmenej 48 mŕtvych

LIMA - Nehoda autobusu v Peru si v utorok vyžiadala životy najmenej 48 ľudí. Vozidlo s 57 osobami na palube zišlo z útesu na úseku diaľnice známom ako Diablova zákruta pri meste Pasamayo vzdialenom približne 70 kilometrov severne od metropoly Lima.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po zrážke s prívesom traktora. Autobus padal asi 80 metrov a pristál na pláži. Nehoda sa stala krátko pred poludním. Ťažko dostupný terén komplikoval záchranné práce, ktoré trvali do neskorého večera. Šiestich ľudí s vážnymi zraneniami z miesta previezli do nemocnice vrtuľníky. Tri osoby sú nezvestné.

Podľa úradov autobus išiel do hlavného mesta a viezol ľudí z novoročnej dovolenky. Minister dopravy Bruno Giuffra informoval, že podľa predbežných správ v čase nehody aj traktor aj autobus prekročili rýchlosť. Na margo nehody sa vyjadril aj prezident Pedro Pablo Kuczynski, ktorý v stanovisku vyjadril ľútosť nad tým, čo sa stalo. "Pre krajinu je veľmi smutné, keď utrpí nehodu takého rozsahu", uviedol.

Dopravné nehody nie sú v Peru ničím ojedinelým. Vlani na cestách v krajine zahynulo viac ako 2 600 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies