VIDEO Tragická nehoda autobusu v Bavorsku si vyžiadala 18 mŕtvych a 30 zranených

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 16:30 • 2 min
VIDEO Tragická nehoda autobusu v Bavorsku si vyžiadala 18 mŕtvych a 30 zranených

BERLÍN - Zranenia 31 osôb si vyžiadala dnes nehoda na nemeckej diaľnici A9 pri meste Münchberg v Bavorsku, kde autobus narazil do kamióna idúceho pred ním a následne začal horieť.

slovakia

left justify in out

Nemecký minister dopravy Alexander Dobrindt navštívil miesto dnešnej nehody autobusu.

 

Podľa polície si havária vyžiadala 18 mŕtvych a 30 zranených, pričom podľa ministra dvaja z nich bojujú o život. Medzičasom sa podarilo identifikovať 11 tiel vynesených z vraku turistického autobusu, ktorý po náraze do kamióna zhorel. 

 

Zasahujúce zložky tiež uviedli, že z vozidla bolo už vynesených všetkých 18 obetí, ktorých počet tak mohla polícia definitívne potvrdiť.

 

V autobuse sa viezla skupina dôchodcov zo spolkovej krajiny Sasko, pričom polícia uvádza vekové rozpätie cestujúcich 41-81 rokov. 

 

"To, čo sme videli, je tak desivé, že sa to ani nedá predstaviť," povedal Dobrindt. Záchranári podľa neho prišli na miesto havárie len desať minút po nahlásení, ale pre vysokú teplotu už nemohli nikomu v horiacom vozidle pomôcť.


Politik objasnil, že hasiči po príchode na miesto nemohli pre silný oheň zachrániť tých, ktorí ostali uväznení vo vnútri autobusu, a začali hasiť.

 

Najvyšší predstavitelia Nemecka vyjadrili dnes sústrasť príbuzným obetí nehody.

 

"V tomto okamihu môžem len povedať, že súcítime s rodinnými príslušníkmi (obetí) a tým, ktorí sú zranení, želáme pokiaľ možno skoré a celkové uzdravenie," povedal prezident Frank-Walter Steinmeier počas prvej oficiálnej návštevy v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

 

V podobnom duchu sa vyjadrila aj spolková kancelárka Angela Merkelová: "Naše myšlienky sú v týchto hodinách s rodinnými príslušníkmi obetí." Šéfka spokovej vlády takisto zaželala skoré uzdravenie zraneným a poďakovala zasahujúcim záchranárom.

 

Bavorský krajinský premiér Horst Seehofer po nehode prisľúbil, že jeho vláda "urobí všetko pre to, aby čo najrýchlejšie objasnila príčiny tejto katastrofy". "Modlíme sa za zranených, aby svoje zranenia prekonali," povedal s tým, že záchranári museli v tomto prípade odviesť "veľmi, veľmi ťažkú prácu".

 

Svoje zdesenie a zármutok vyjadril aj Seehoferov saský kolega Stanislaw Tillich.

 

Dnešná nehoda autobusu zo Saska si vyžiadala aj niekoľko mŕtvych. Bavorská polícia to uviedla prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. Počet či identita zosnulých zatiaľ nie sú známe. Na prípade už spolupracujú aj forenzní špecialisti.

 

Nemecká polícia sa obáva, že pri dnešnej nehode autobusu na diaľnici A9 v Bavorsku mohlo zahynúť až 18 ľudí, ktorí sú zatiaľ považovaní za nezvestných. 

 

Časť cestujúcich z autobusu utrpela zranenia vážneho rozsahu.

 

Polícia je podľa vyjadrenia svojho hovorcu Jürgena Stadtera pre stanicu n-tv "realistická" a predpokladá, že nakoniec bude "azda viacero mŕtvych", zostáva však malá nádej, že nezvestné osoby sa predsa len podarí nájsť v okolí miesta nehody.

 

K nehode došlo krátko po 07.00 h, keď sa na danom úseku diaľnice začínali tvoriť kolóny. V diaľkovom autobuse sa nachádzalo 46 cestujúcich a dvaja vodiči. Uvedený počet zranených podľa inFranken.de vychádza z aktuálneho "stavu vyšetrovania".

 

Autobus po náraze úplne vyhorel, pričom viacero osôb utrpelo ťažké zranenia.

 

Diaľnica A9 je po nehode uzavretá v oboch smeroch. Na mieste udalosti zasahujú početné tímy záchranárov, hasičov, polície a technických služieb, pričom boli nasadené aj viaceré záchranárske vrtuľníky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona