Nehnuteľnosti v Česku vlani výrazne zdraželi

NETKY.SK • 13 Február 2017, 17:20 • 2 min
Nehnuteľnosti v Česku vlani výrazne zdraželi

PRAHA - Minulý rok priniesol v Česku výrazný rast cien všetkých typov nehnuteľností. Z toho najviac zdraželi byty, až o 11 percentuálnych bodov a pozemky, o 10,7 percentuálneho bodu. Ceny rodinných domov sa zvýšili o 4,7 %.

slovakia

left justify in out

Ako oznámila Hypoteční banka, konkrétne riaditeľ jej odboru Nehnuteľnosti Petr Němeček, celoštátny rast potiahli najmä byty v Prahe, Brne, Olomouci a v Stredočeskom kraji. Za zmienku stojí fakt, že ceny starších panelových bytov rástli výraznejšie než v prípade tehlových.

 

"Developeri predali za celý rok 2016 približne 6500 bytov, čo oproti predchádzajúcemu roku predstavuje mierny pokles. To však spôsobil nedostatok ponuky. Veľká časť nových bytov sa kupuje čisto na investíciu," dodal Němeček.

 

Od začiatku sledovania cien v roku 2010 najviac stúpli ceny pozemkov, ich rast pokračoval aj v minulom roku a takmer sa vyrovnal rastu cien bytov. Ako dodal Němeček, najväčší záujem je o lokality v okolí veľkých miest a prekvapujúco o lacnejšie pozemky bez kompletných verejných sietí. "Ponúkajú totiž nižšiu cenu," uzatvoril Němeček.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies