Neexistuje žiadne oficiálne partnerstvo s Microsoftom: Hodnota IOTA klesá

NETKY.SK • 17 December 2017, 15:00 • 2 min
Neexistuje žiadne oficiálne partnerstvo s Microsoftom: Hodnota IOTA klesá

BERLÍN – Tím IOTA tento týždeň objasnil, že so spoločnosťou Microsoft nemá žiadne oficiálne partnerstvo. K nedorozumeniu došlo nesprávnym výkladom komentáru spoločnosti Microsoft na oficiálnom blogu IOTA, ktorý je súčasťou oznámenia o trhu údajov (Data Marketplace) spoločnosti IOTA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyzeralo to tak, že komentár Microsoftu naznačuje oficiálne partnerstvo medzi týmito dvoma spoločnosťami a investori reagovali na tieto novinky zodpovedajúcim spôsobom.

 

"Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s Nadáciou IOTA a sme hrdí na to, že sme spojení s ich novým trhom údajov," uviedol Omkar Naik, špecialista Microsoft Blockchain.

 

obrazok

 

Spoluzakladateľ IOTA Dominik Schiener bránil svoju spoločnosť tým, že došlo k nedorozumeniu a Microsoft bol zaradený iba na zoznam účastníkov trhu s údajmi. "Nikdy sme netvrdili, že akákoľvek spoločnosť, ktorá sa na trhu zúčastňuje, by boli našim partnerom. Nazývame ich ako účastníkov."

 

Spoločnosť Microsoft však potvrdila, že IOTA je zákazníkom Microsoftu Azure. Tá plánuje využívať Azure pri testovaní a nasadení ich trhu s údajmi. Napriek tomu, že neexistuje oficiálna dohoda, obidve spoločnosti skutočne spoločne pracujú na niekoľkých technológiách, vrátane siete Tangle. Experimenty zahŕňajú inštaláciu a pripojenie senzorov počasia do technológie IOTA.

 

obrazok

 

Vývoj ceny IOTA

 

Po oznámení partnerstva s Microsoftom sa podiel IOTA na trhu zvýšil viac ako štvornásobne. Celková trhová kapitalizácia narástla z 2,95 miliardy dolárov na viac ako 13 miliárd. Rovnako to bolo aj cenou tejto kryptomeny, ktorá okamžite vyskočila nad úroveň 5 USD, kým ešte koncom novembra to nebol ani jeden celý dolár.

 

 

 

Po objasnení tejto situácie (streda 13.12.2017) klesla cena IOTA o takmer 30% na 3,60 USD. Pokles zaznamenala aj trhová kapitalizácia tejto kryptomeny, ktorá aktuálne (17.12.2017 14:30) činí približne 10 miliárd dolárov.

 

Najväčšie objemy obchodovania s menou IOTA boli zaznamenané na burze Bitfinex (40%), Binance (25%) a Coinone (13%). Historické maximum dosiahla IOTA 6.decembra 2017, keď sa jej hodnota dostala na úroveň 5,55 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies