Neexistencia jednotného trhu je podľa Redhammera príležitosť pre Európu a SR

NETKY.SK • 28 September 2015, 12:42 • 2 min
Neexistencia jednotného trhu je podľa Redhammera príležitosť pre Európu a SR

BRATISLAVA - Neexistencia jednotného aj digitálneho trhu v EÚ je príležitosťou pre Európu, ako aj pre Slovensko. Uviedol to dnes v úvode konferencie "Jednotný digitálny trh - príležitosti pre Slovensko" rektor Slovenskej technickej univerzity (STU) Robert Redhammer.

slovakia

left justify in out

"Predstavme si mladého podnikateľa, ktorý má geniálny produkt a snaží sa ho presadiť na trhu. Pri 5-miliónovom (slovenskom) trhu môže byť úspešný, avšak ak chce získať benefit z kvantity predávaných produktov alebo služieb, tak musí ísť do susedného štátu prekonávať legislatívne odchýlky, jazykové bariéry a aj mentalitu ľudí. Takto však získa možno len dvojnásobok trhu. Ak chce ísť ešte ďalej, musí znova podstupovať zmeny a adaptáciu v obchodnej politike," priblížil.

 

Konkurent podnikateľa v USA alebo v Číne sa však podľa Redhammera nemusí venovať pre zväčšenie trhu zmenám v obchodnej politike do takej významnej miery a môže zatiaľ pripravovať nový produkt alebo jeho novú generáciu. "Toto je teda problém Európy: Fragmentácia trhu. Samozrejme aj v oblasti digitálneho trhu pôsobí táto fragmentácia do istej miery ako brzda," dodal rektor STU.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona