Nedostatok financií a tréner na odchode. Projekt Interu Miláno sa otriasa v základoch

NETKY.SK • 26 Máj 2021, 16:30 • 2 min
Nedostatok financií a tréner na odchode. Projekt Interu Miláno sa otriasa v základoch

Témou číslo jeden vo futbalovom Taliansku je v súčasnosti osud milánskeho Interu. Nový šampión Serie A má finančné problémy a hrozí, že ho v lete opustí úspešný tréner a niekoľko veľkých hviezd.

slovakia

left justify in out

Inter získal v tejto sezóne talianskej ligy 91 bodov a po dlhých desiatich rokoch ukončil nadvládu suveréna z Juventusu. Strojcom úspechu bol dlhoročný hráč a tréner Starej dámy Antonio Conte, ktorý sa po prestupe k nenávidenému rivalovi stal nepriateľom fanúšikov Juve. 51-ročný tréner však v novom pôsobisku dostal dôveru aj po predčasnom vypadnutí z Ligy majstrov a pred niekoľkými týždňami oslavoval so svojimi zverencami zisk majstrovského titulu.

 

 

Klub z Milána vlastní čínska spoločnosť Suning, ktorá sa v dôsledku pandémie koronavírusu a s ňou súvisiacich finančných strát snaží zlepšiť hospodárenie Interu. Po oslavách titulu mal prezident Steven Zhang požiadať hráčov a členov realizačného tímu, aby sa vzdali dvojmesačných platov. Toto rozhodnutie údajne zamestnancov klubu nahnevalo a jeho požiadavku odmietli. Vedenie takisto dalo údajne najavo trénerovi, že v budúcej sezóne nemôže počítať s príchodom drahých posíl, Inter navyše bude musieť predávať svoje hviezdy.

 

 

Conte podľa talianskych médií zareagoval snahou zmeniť pôsobisko a v týchto dňoch rokuje s inými klubmi. Najviac sa spomína londýnsky Tottenham, ktorý po odchode Josého Mourinha hľadá nového trénera. Voľné miesto by mohli mať aj v Reale Madrid, a to v prípade, že Zinedine Zidane nebude chcieť pokračovať na lavičke.

 

Hviezdny Romelu Lukaku by sa mohol vrátiť do Anglicka, hovorí sa o záujme Chelsea, kde už v minulosti pôsobil. Ak by sa Inter naozaj rozhodol predávať, záujem bude aj o slovenského obrancu Milana Škriniara. Fanúšikovia v týchto dňoch protestujú proti prezidentovi Zhangovi a žiadajú ho, aby „na seba vzal zodpovednosť alebo opustil mesto“, keďže klub chce v budúcej sezóne znížiť hráčom mzdy až o 20 percent.

 

 

Nedostatok ambícií Interu sa chystajú využiť konkurenti. AC Miláno čaká po dlhých rokoch účasť v Lige majstrov a chce posilniť svoj káder, zatiaľ čo Juventus sa plánuje okamžite vrátiť na vrchol. Z klubu dnes odišiel kritizovaný športový riaditeľ Fabio Paratici a očakáva sa, že počas letných mesiacov nastane v Turíne doslova zemetrasenie. Odísť by mal tréner Andrea Pirlo ako aj niekoľko hráčov, ktorí nesplnili očakávania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies