Nedorozumenie si Fico s Dankom vysvetlí osobne

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 16:00 • 2 min
Nedorozumenie si Fico s Dankom vysvetlí osobne

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko (SNS) a predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) si vzniknuté nedorozumenia vysvetlia na osobnom stretnutí v priebehu dnešného dňa. Informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová po tom, čo vláda zrušila dnešné rokovanie vlády ako aj Koaličnej rady.

slovakia

left justify in out

"Došlo k elementárnemu nedorozumeniu medzi protokolmi Národnej rady a Úradu vlády Slovenskej republiky," uviedol Fico na margo medializovanej informácie.

 

"Mal som stretnutie s predsedom Národnej rady, pánom Dankom, sme si veci vysvetlili a sme si ich vysvetlili tak, že každý sme porozumeli svoje stanovisko," uviedol ďalej Fico. „Mne záleží na stabilite tejto vlády a táto vláda je stabilná," zdôraznil.

 

Vláda sa podľa premiéra dnes nekonala preto, že do dnešného dňa nebol vyriešený problém platov učiteľov a neboli urobené všetky dohody, ktoré mali byť urobené. Ministri sa podľa premiéra zídu 24. júla.

 

„Dohodol som sa s pánom predsedom parlamentu, pretože vidíme rôzne možnosti ako sa postaviť k tomu, čo sme učiteľom sľúbili, že vláda sa stretne asi o dva a pol týždňa, myslím že to je v pondelok, 24. júla. Chceme ešte využiť tento priestor na diskusiu," ozrejmil premiér.

 

Zrušené rokovania nekomentuje ani Most-Híd. Na zrušenie schôdze vlády nereagoval ani Smer-SD. Premiér Robert Fico dnes bude mať tlačovú besedu v Gabčíkove, ktorej témou bude arbitrážne rozhodnutie o vodnej elektrárni.

Strany nešpecifikovali, čoho sa má týkať nedorozumenie lídrov koaličných strán Smer-SD a SNS. V stredu mal však Danko záujem zúčastniť sa na cyrilometodských slávnostiach na Devíne, kde chcel vystúpiť s prejavom.

 

Ako informovala Dankova hovorkyňa Zuzana Čižmáriková, z protokolu Úradu vlády SR však dostal odpoveď, že jeho prejav nie je na oslavách žiaduci a preto sa na oslavách nezúčastnil.  

 

„Prejav predsedu ako aj svoj postoj zverejnil na svojom facebookovom profile a aj facebookovom profile strany. Napriek tomu, že išlo o akciu Úradu vlády SR, osobne mu je ľúto, že na tak významnom podujatí sa nemohol aktívne zúčastniť,“ dodala Čižmáriková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona