Nedeľný obed aj pre náročných

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 09:00 • 2 min
Nedeľný obed aj pre náročných

Lusková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 300 g luskov, 300 g zemiakov, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL masla, 1 bujón, 3 PL hladkej múky, 250 ml smotany na varenie, 1 ČL kôpru, soľ, 2 bobkové listy, ocot, celé čierne korenie,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Do slanej vody dáme variť očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Pridáme bobkový list a celé korenie. Na panvici orestujeme cibuľu, prelisovaný cesnak, nakrájané lusky a pridáme k uvareným zemiakom. Vložíme bujón a uvaríme do mäkka. Múku rozmiešame v smotane, vylejeme do polievky, pridáme kôpor, necháme prejsť varom a odstavíme. Dochutíme octom. Podávame s chlebom.

 

Bravčová kapsa.

Suroviny pre 4 osoby:

4 hrubšie rezne z bravčového mäsa, 1 dcl bieleho vína, 500 g kyslej kapusty, 100 g oravskej slaniny, 4 cibule, soľ, mleté čierne korenie, olej,

 

Príprava:

Mäso narežeme na kapsy. Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme kapustu, soľ, mleté korenie, víno a udusíme. Naplníme rezne, spojíme zo špáradlom, osolíme a prudko opečieme na oleji. Uložíme do pekáča, posypeme nakrájanou cibuľou, podlejeme vodou a pečieme asi 45 minút. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies