Nedeľný obed aj pre kráľa

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 09:00 • 2 min
Nedeľný obed aj pre kráľa

BRATISLAVA - Aj vy určite rozmýšľate, čo zas navariť v nedeľu na obed. Doprajte si kráľovský obed.

slovakia

left justify in out

Hovädzia polievka

 

Suroviny pre 4 osoby:

500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

 

Príprava:

Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu. Počas varenia sitkom vyberáme penu. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu. Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

img

 

Bavorská roštenka

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg hovädzej roštenky, 2 kg zemiakov, 2 cibule, mletú sladkú papriku, mletú štipľavú papriku, 1 smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava:

1.Mäso naklepeme osolíme, okoreníme a prudko z oboch strán opečieme na oleji.

 

img

 

22/3 očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov dáme do zapekacej misy, ktorú sme potreli olejom. Zemiaky posypeme soľou, korením a paprikou.

 

img

 

 Uložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, opražené mäso a prikryjeme zemiakmi. Smotanu zmiešame s výpekom, pridáme trošku soli, korenia a zalejeme pripravené zemiakmi. 

 

img

 

Pečieme pod alobalom, pred koncom dáme alobal dolu a dopečieme.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies