NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE Boh je jediný, kto dokáže vyliečiť prázdnotu v ľudskom srdci

NETKY.SK • 21 August 2022, 07:00 • 2 min
NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE Boh je jediný, kto dokáže vyliečiť prázdnotu v ľudskom srdci

Raz to tak je, už od nepamäti, že ľudstvo je večne potopené v nespokojnosti. Vymýšľa a vymýšľa, ako zaplniť prázdno, ako osvetliť tmu, ako sa vysmiať samote, a treba povedať, že čo sa aktivít týka, je naozaj nesmierne vynaliezavé.

slovakia

left justify in out

Pracuje sa od svitu do mrku, nech neostane jediný okamih na precítenie, a ak aj predsa dajaká odmlka nastane, dá sa vyplniť toľkými spôsobmi, až sa rozumu nepáči. Sociálne siete, taká i onaká služba vytvorená pre zábavu, budovy, čo nespia ani v noci a otvárajú náruč komukoľvek, kto je ochotný zobliecť si zábrany, na piesku postavené priateľstvá a lásky, čo trvajú kratšie než čas prázdnin. Iste, ešte i viac by sa dalo napísať, ale beztak je zbytočné rozpisovať, v čom tkvie problém. Radšej nech je každému známe, ako vyliečiť, čo sa zdá byť nevyliečiteľné.

 

img

 

Na počiatku

 

Na počiatku, myslím tým na počiatku sveta, bývalo všetko iné, než aké je viditeľné v súčasnosti. Neboli nijaké zvieratá, stromy a ani domy, neexistovala nijaká noc, ba ani len o dni nikto nechyroval. A človek, ten bol v nedohľadne, ani jedna duša sa neprechádzala po tváre zeme, lebo pravdou je, že zem ani tvár nemala. Boh, ktorý, pravdaže, jestvoval, lebo On je prvý a posledný, pred Ním nebol nikto a ani po Ňom nikto iný Jemu podobný nepovstane, zahľadel sa z neba a veru sa Mu pohľad nepáčil. Všade prázdnota, pustota. Nijaká forma, nijaké svetlo. Najčiernejšia čiernota. Beznádej.

 

Povedal slovo

 

Boh ale neskončil len jedným pokrútením hlavy, neskonštatoval, že je to zlé, aby sa následne vrátil k svojej nebeskej radosti. Nie, On sa rozhodol čosi urobiť, zmeniť, čo sa javilo nezmeniteľné. Potreboval ukázať temnote, že nevyhrala, že nebude vládnuť večne, a tak sa nadýchol a riekol: „Buď svetlo!“

 

img

 

A naozaj, svetlo sa rozžiarilo a Stvoriteľ to právom považoval za dobré dielo. Pokračoval tvorením dňov a nocí, oddelením vody od pevniny, i hviezdy započali svoju púť, i zvieratá a, áno, aj prvý človek sa zrodil.

 

Boh nemá rád

 

Ak Boh niečo nemá v obľube, potom je to zaiste prázdnota. Potom je to stav, v ktorom človek okúša dojem, že sa nemá kam hnúť. Že nemá čím vyplniť, že môže iba ak utlmiť.

 

img

 

Že proti nespavosti prehltne tabletky, proti sklamaniu zopár kvapiek alkoholu, proti osamelosti ešte väčšiu izoláciu. Prázdnom sa to však neskončilo a nemá sa nič končiť ani v ľudskom žití. Naopak, ak vstúpi Boh, ak On povie slovo, potom sa z depresie stane radosť, dá nezmyslu zmysel, dá tulákovi cieľ. On jediný vie skutočne vyliečiť, áno, iba On.

 

Mohlo by vás zaujímať: NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE Boha neohúrime tým, keď sa budeme snažiť žiť čo najrýchlejším tempom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies