NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE Ak by sme úplne pochopili, aký je Boh geniálny otec, naše životy by boli iné

NETKY.SK • 19 Jún 2022, 07:00 • 2 min
NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE Ak by sme úplne pochopili, aký je Boh geniálny otec, naše životy by boli iné

Len čo Rick ráno otvoril oči, venoval sa typickým činnostiam nijako nevykazujúcim odlišnosti. Bola sobota, a tak sa celý dom neotriasal pod náporom dupotu detí, ktoré zas a znovu odmietali vziať na vedomie zvonenie budíka a mali čo robiť, aby stihli včasný príchod do školy.

slovakia

left justify in out

Manželka si obula topánky a vypravila sa do obchodu, aby zvyšku osadenstva pripravila chutné raňajky osladené materinskou i rýdzo ženskou láskou.

 

img

 

Rick si vychutnával ticho, podobné vymoženosti mu občas zachýbali, ale pravdou bolo, že nech sa cítil akokoľvek vyčerpaný úlohou hlavy rodiny, svojich milovaných by nevymenil ani za všetky poklady sveta.

 

Pozeranie sa

 

Srdce sa mu v hrudi trepotalo, keď si spomenul na potomkov, a tak sa po špičkách podujal skúmať ich spiace tváre. Priblížil sa k posteli najmladšej dcéry, hľadel, ako si cmúľa palec, ako sa jej v očiach mihajú sny, ako z úst vyfukuje ľahký ston spokojného spáča.

Naplnila ho zmes lásky i hrdosti, od šťastia by sa najradšej roztancoval, rozplakal i rozosmial, a to všetko súčasne.

 

„Bože, si taký dobrý, že si mi dal tieto deti,“ vyslovil tichú modlitbu, nečujnú, a predsa ju Stvoriteľ počul tak, ako počuje každú myšlienku.

 

img

 

V duchu sa mu vzápätí ozval slabulinký šepot a ako dlhoročný kresťan a navyše služobník v cirkvi vytušil, že mu sám Boh vložil do srdca slová.

 

„Rick,“ jemnulinko ho pošteklila Božia odpoveď, „tak, ako sa ty teraz raduješ nad tvárami svojich detí, tak sa i ja radujem nad tvárami tých svojich. Vždy, keď na vás ráno hľadím, som pohnutý láskou.“

 

Rick nemohol inak, iba v úcte a pokore vzdať vďaku za možnosť získania nového pohľadu.

 

Ráno

 

img

 

Ak by sme si pripustili do duše, že Boh nad našimi posteľami nehromží ako prísny učiteľ pripravený potrestať naše prehrešky, že sa nám nevysmieva ako dajaký prízrak z kúta s cieľom vzbudiť strach spôsobujúci nevoľnosť, ani s nezáujmom nepriviera viečka, ale má tvár zahalenú do vyznania najvrúcnejšieho citu, potom by sme boli schopní ráno čo ráno vstávať celkom ináč. Sviežejší. So širším úsmevom. S menším počtom vrások. Vykročiť do dňa pravou, a nie ľavou nohou. Boh je predsa otec dokonalý, svojim deťom dopriava bohatú zásobu milosrdenstva a neunaví sa ani v noci. Jeho starostlivosť je predivná, Jeho slová pravdivé, láska nekonečná.

 

Mohlo by vás zaujímať:  Radili mu, aby bol ticho, napomínali ho, aby prestal. On však neposlúchol a dobre urobil!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies