Nedeľné francúzske menu

NETKY.SK • 23 November 2014, 09:00 • 2 min
Nedeľné francúzske menu

BRATISLAVA – Nedeľa v štýle Francúzska. Vyskúšajte tento slávnostný obed pre svojich blízkych.

slovakia

left justify in out

Francúzska krémová cesnaková polievka .

Suroviny pre 4 osoby:

3 hlavičky cesnaku, 5 zemiakov, 60 g masla, 0,5 l mlieka, 0,5 l vývaru, soľ,čierne mleté korenie, majoránku, tvrdý syr na strúhanie

 

Príprava receptu:

1. Rozpustíme si polovičku masla, teda 30g a opražíme na ňom nakrájané strúčiky cesnaku, pridáme k tomu nadrobno nakrájanú cibuľku a pražíme tak dve minútky. Pridáme zemiaky aj so zvyškom masla a premiešame.

obrazok

2. Nakoniec pridáme vývar a mlieko a varíme až do zmäknutia.

obrazok

3. Hotovú polievku potom rozmixujeme do hladka a podľa chuti pridáme soľ, korenie a majoránku a nastrúhaný tvrdý syr.

obrazok

Francúzska roláda z kurčaťa.

Suroviny pre 4 osoby:

2 kg kurčaťa, 200g paradajok, 200 g šampiňónov, 200 g eidamu, 200 g morčacej šunky, ľadový šalát, 3 PL horčice, soľ, čierne mleté korenie

 

Príprava receptu:

1. Kura vykostíme a syr nakrájame na plátky.

obrazok

obrazok

2. Šampiňóny a paradajky nakrájame na plátky.

obrazok

obrazok

3. Plát mäsa uložíme na maslom vymastený plech a potrieme horčicou. Uložíme ľadový šalát, paradajky, šampiňóny a plátky šunky so syrom.

obrazok

4. Mäso zrolujeme pomocou papiera na pečenie do rolády a pečieme asi 2 hodiny pri 170 °C.

obrazok

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies