BRATISLAVA – Nedeľa v štýle Francúzska. Vyskúšajte tento slávnostný obed pre svojich blízkych.
Francúzska krémová cesnaková polievka .
Suroviny pre 4 osoby:
3 hlavičky cesnaku, 5 zemiakov, 60 g masla, 0,5 l mlieka, 0,5 l vývaru, soľ,čierne mleté korenie, majoránku, tvrdý syr na strúhanie
Príprava receptu:
1. Rozpustíme si polovičku masla, teda 30g a opražíme na ňom nakrájané strúčiky cesnaku, pridáme k tomu nadrobno nakrájanú cibuľku a pražíme tak dve minútky. Pridáme zemiaky aj so zvyškom masla a premiešame.
2. Nakoniec pridáme vývar a mlieko a varíme až do zmäknutia.
3. Hotovú polievku potom rozmixujeme do hladka a podľa chuti pridáme soľ, korenie a majoránku a nastrúhaný tvrdý syr.
Francúzska roláda z kurčaťa.
Suroviny pre 4 osoby:
2 kg kurčaťa, 200g paradajok, 200 g šampiňónov, 200 g eidamu, 200 g morčacej šunky, ľadový šalát, 3 PL horčice, soľ, čierne mleté korenie
Príprava receptu:
1. Kura vykostíme a syr nakrájame na plátky.
2. Šampiňóny a paradajky nakrájame na plátky.
3. Plát mäsa uložíme na maslom vymastený plech a potrieme horčicou. Uložíme ľadový šalát, paradajky, šampiňóny a plátky šunky so syrom.
4. Mäso zrolujeme pomocou papiera na pečenie do rolády a pečieme asi 2 hodiny pri 170 °C.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies