Nedeľa v znamení hrášku

NETKY.SK • 13 Júl 2014, 09:00 • 2 min
Nedeľa v znamení hrášku

Hrášková polievka s mätou. Suroviny pre 4 osoby: 1 cibuľu, 1 zemiak, 1,5 litra zeleninového vývaru, 800 g mrazeného hrášku, olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 hrsť čerstvej mäty, 100 ml sladkej smotany,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme očistený a nakrájaný zemiak, zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Potom pridáme hrášok, cesnak, soľ, mleté korenie, mätu a chvíľu povaríme. Ponorným mixérom polievku rozmixujeme, nalejeme smotanu a necháme prejsť varom. Podávame s čerstvými bagetkami, alebo do polievky vložíme krutóny.

                                                                    

Dusené pliecko na hrášku.

 

Suroviny pre 4 osoby:

800 g pliecka, 10 vetvičiek rozmarínu, 1 PL masla, 1 ČL soli, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 PL oleja, 1liter vývaru, 200 g hrášku, 1 cibuľu, 1 smotanu na varenie,

 

Príprava:

 Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme rozmarínom. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na masle a oleji. Podlejeme vývarom a dusíme. Potom pridáme hrášok a nakrájanú cibuľu. Dodusíme do mäkka, mäso vyberieme, do vývaru prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Prajeme dobrú chuť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies