Hrášková polievka s mätou. Suroviny pre 4 osoby: 1 cibuľu, 1 zemiak, 1,5 litra zeleninového vývaru, 800 g mrazeného hrášku, olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 hrsť čerstvej mäty, 100 ml sladkej smotany,
Príprava:
Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme očistený a nakrájaný zemiak, zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Potom pridáme hrášok, cesnak, soľ, mleté korenie, mätu a chvíľu povaríme. Ponorným mixérom polievku rozmixujeme, nalejeme smotanu a necháme prejsť varom. Podávame s čerstvými bagetkami, alebo do polievky vložíme krutóny.
Dusené pliecko na hrášku.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g pliecka, 10 vetvičiek rozmarínu, 1 PL masla, 1 ČL soli, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 PL oleja, 1liter vývaru, 200 g hrášku, 1 cibuľu, 1 smotanu na varenie,
Príprava:
Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme rozmarínom. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na masle a oleji. Podlejeme vývarom a dusíme. Potom pridáme hrášok a nakrájanú cibuľu. Dodusíme do mäkka, mäso vyberieme, do vývaru prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame so zemiakovou kašou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies