Nedeľa sa ponesie v znamení významného galavečera, rozdajú sa ceny Grammy

NETKY.SK • 8 Február 2019, 09:02 • 2 min
Nedeľa sa ponesie v znamení významného galavečera, rozdajú sa ceny Grammy

BRATISLAVA - Nedeľná noc bude patriť odovzdávaniu cien Grammy.

slovakia

left justify in out

Ceremoniál sa uskutoční v Staples Center v Los Angeles. O moderovanie sa postará 38-ročná speváčka Alicia Keys. Najviac nominácií, konkrétne osem, si v 61. ročníku podujatia vyslúžil rapper Kendrick Lamar. O jednu menej má Drake.

 


Tridsaťjedenročný Lamar však môže získať najviac sedem zlatých gramofónikov, keďže v kategórii Najlepšia rapová skladba má dve nominácie, a to vďaka skladbám King's Dead a Win. Okrem toho môže uspieť aj v kategóriách Nahrávka roka, Album roka, Skladba roka, Najlepší rapový výkon, Najlepšia rapovo-spievaná spolupráca a Najlepšia skladba pre vizuálne médiá.

Novinkou tohto ročníka je zvýšenie počtu nominovaných v štyroch hlavných kategóriách - Nahrávka roka, Album roka, Skladba roka a Najlepší nováčik, z päť na osem.

V aktuálnom ročníku sa do veľkej miery prekrývajú nominácie v kategóriách Skladba roka a Nahrávka roka - v oboch sú nominované tie isté skladby až od šiestich interpretov - Kendrick Lamar, Brandi Carlile, duet Lady Gaga a Bradleyho Coopera, Childish Gambino, Drake a Zedd s Maren Morris a Grey. Zoznam nominácií v kategórii Skladba roka dopĺňajú piesne od Elly Mai a Shawna Mendesa, do kategórie Nahrávka roka sa zmestili aj tohtoročné hity od Post Maloneho a Cardi B.

 


O cenu za album roka sa uchádzajú Cardi B, Brandi Carlile, Drake, H.E.R., Post Malone, Janelle Monáe, Kacey Musgraves a tiež Kendrick Lamar, ktorí s ďalšími umelcami nahral soundtrack filmu Čierny panter (2018). V kategórii Najlepší nováčik zabojujú H.E.R., Chloe x Halle, Dua Lipa, Margo Price, Bebe Rexha, Jorja Smith, Greta Van Fleet a Luke Combs.

Počas večera vystúpia napríklad Miley Cyrus, Dua Lipa a St. Vincent, Post Malone a Red Hot Chili Peppers, Shawn Mendes, Lady Gaga a Mark Ronson, Travis Scott či Diana Ross.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies