Nedávne tornáda v USA môžu stáť poisťovne od 2 do 5 mld. USD

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 07:00 • 2 min
Nedávne tornáda v USA môžu stáť poisťovne od 2 do 5 mld. USD

NEW YORK - Tornáda, ktoré zasiahli Spojené štáty v období od 18. do 20. mája, vrátane tornáda, ktoré zničilo Moore, predmestie Oklahoma City, môžu stáť poisťovne až do 5 miliárd USD (3,86 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra Bloomberg, ktorá sa odvolala na odhady spoločnosti pre modelovanie katastrof Eqecat.

Národná meteorologická služba uviedla, že počas troch dní od 18. do 20. mája zasiahlo zhruba 10 štátov v USA celkovo 76 tornád. Jedno z nich s rýchlosťou okolo 322 kilometrov za hodinu zničilo 20. mája predmestie Moore. Prírodná katastrofa si vyžiadala 24 obetí. Poisťovne odhadujú, že škody na poistenom majetku spôsobené tornádami ich vyjdú na 2 až 5 miliárd USD.

"Tornáda za spomínané obdobie poškodili tisícky budov, mnohé z nich úplne zničili," uviedla spoločnosť Eqecat. Ako dodala, len na predmestí Moore tornádo poškodilo zhruba 13.000 stavieb a práve toto je oblasť, kde sa očakávajú najväčšie poistné škody. Odhaduje sa, že len toto tornádo by mohlo vyjsť poisťovne na zhruba 3 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies