Neďaleko Viedne sa zrazili vlaky! Zrážka si vyžiadala 15 zranených

NETKY.SK • 23 December 2017, 09:39 • 2 min
Neďaleko Viedne sa zrazili vlaky! Zrážka si vyžiadala 15 zranených

KLOSTERNEUBURG - Na železničnej stanici v dolnorakúskej obci Kritzendorf ležiacej neďaleko Viedne sa v piatok okolo 18.00 h so zatiaľ neznámych príčin zrazili dva osobné vlaky.

slovakia

left justify in out

Zranenia pritom utrpelo 12 ľudí, z toho štyria stredne ťažké, informovala agentúra APA s odvolaním sa na Červený kríž a Rakúske spolkové železnice (ÖBB).

 

"Rýchlovlak S40 sa na štvorkoľajovom úseku bočne zrazil s vlakom REX (regionálny expres). Najmenej dva dvojpodlažné vozne regionálneho vlaku sa pritom prevrátili," povedal pre denník Österreich hovorca Rakúskych spolkových železníc (ÖBB) Roman Hahslinger. Dodal, že v oboch vlakoch sa viezlo asi 150 cestujúcich.

 

Viacerí pasažieri uviazli v prevrátených vozňoch a hasiči ich museli vyslobodzovať.

 

Oba vlaky smerovali do Viedne. Úplne nová súprava CityJet na linke S40 vychádzala z Kritzendorfu, zatiaľ čo regionálny expres tam prichádzal z Kremsu, ale v Kritzendorfe nezastavoval. Keďže vlaky sa zrazili v oblasti stanice, ministerstvo dopravy predpokladá ľudský faktor ako príčinu nehody.

 

Podľa denníka Österreich sú možné dve verzie: buď rušňovodič regionálneho expresu prehliadol signál, alebo sa vlak S40 pohol skôr.

 

Kvôli nehode medzi stanicami Kritzendorf a Klosterneuburg-Weidling dočasne nepremávajú žiadne vlaky a medzi stanicami St.Andrä-Wördern a Klosterneuburg-Weidling bola zavedená náhradná doprava.

 

V uplynulom období sa stalo niekoľko prípadov, že rušňovodiči prehliadli signály, preto ÖBB v lete predstavil plán opatrení, aby sa tomu zabránilo, napísal denník Kurier.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies