Neďaleko miesta pretekov formuly 1 zastrelili policajta

NETKY.SK • 26 August 2018, 10:56 • 2 min
Neďaleko miesta pretekov formuly 1 zastrelili policajta

BRUSEL - Policajta počas cestnej kontroly zabili v noci na nedeľu v belgickom meste Spa, neďaleko miesta, kde sa tento víkend konajú preteky Veľkej ceny Belgicka formuly 1. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na správy v belgických médiách.

slovakia

left justify in out

Agentúra Belga píše, že policajta, ktorého sprevádzal ešte jeden príslušník, zastrelili okolo 02.00 h SELČ. V aute, z ktorého boli vypálené strely, sedeli traja ľudia. Polícia spustila po podozrivých pátranie.

 

Policajti prišli do centra mesta riešiť hádku, ku ktorej boli privolaní, spresnilo ministerstvo vnútra. Kondolencie príbuzným i kolegom zastreleného vyjadril na Twitteri aj minister vnútra Jan Jambon.

 

Tridsaťosemročný policajt je od mája tohto roka v Belgicku prvým, čo zomrel pri plnení svojich služobných povinností. Dvoch policajtov zastrelil vtedy pred tromi mesiacmi v meste Liege zradikalizovaný muž, spresnila Belga.

 

Belgické preteky formuly 1 sa konajú pri obci Francorchamps, desať kilometrov juhovýchodne od mesta Spa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona