Neďaleko londýnskeho letiska Gatwick objavili nové ložisko ropy

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 09:41 • 2 min
Neďaleko londýnskeho letiska Gatwick objavili nové ložisko ropy

LONDÝN - Neďaleko londýnskeho letiska Gatwick bolo objavené nové ložisko ropy. Odhaduje sa, že ukrýva zhruba 100 miliárd barelov (1 barel = 159 litrov) čierneho zlata. Otázkou však je, koľko ropy je možné z tohto ložiska vyťažiť, konštatujú agentúry Reuters, AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa prieskumnej spoločnosti UK Oil & Gas Investments (UKOG) ide pravdepodobne o najväčšie nálezisko na britskej pevnine za ostatných 30 rokov. Problém však je, že len časť z tejto ropy bude možné vyťažiť, odhady sa pohybujú v rozmedzí 3 až 15 %.

 

Nález sa nachádza v oblasti južnej panvy Weald, ktorá je bohatá na suroviny. Britská spoločnosť, ktorá sa zaoberá geologickým prieskumom, vlani odhadla, že zásoby bridlicovej ropy v tejto oblasti môžu dosahovať zhruba 4,4 miliardy barelov.

 

Nový prieskum, pri ktorom vrtná súprava prenikla do najväčšej hĺbky v tomto regióne, však ukázal, že ložisko je oveľa bohatšie. Generálny riaditeľ UKOG Stephen Sandersonby verí, že s pomocou nových technológií by mohla byť ťažba úspešná.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies