Neďaleko Krymu sa potopila ruská nákladná loď prevážajúca obilie

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 10:13 • 2 min
Neďaleko Krymu sa potopila ruská nákladná loď prevážajúca obilie

MOSKVA - V oblasti Kerčského prielivu v Čiernom mori sa dnes potopila nákladná loď Geroji Arsenala (Hrdinovia Arsenalu).

slovakia

left justify in out

Na palube bola 12-členná posádka. Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie sa zatiaľ podarilo zachrániť len jedného námorníka. Loď, ktorá prevážala obilie, sa plavila pod panamskou vlajkou z prístavu Azov do Turecka, spresnila agentúra TASS. Posádku lode tvorili deviati Ukrajinci, dvaja Rusi a jeden občan Gruzínska.

 

K potopeniu lode došlo zrejme v dôsledku silnej búrky, ktorá spôsobila, že loď sa rozpadla na dve časti a potopila. Došlo k tomu približne 27 kilometrov od pobrežia Krymského polostrova, uviedla agentúra Interfax s odvolaním sa na ruské úrady.

 

V oblasti potopenia nákladnej lode zasahovali člny námornej služby rýchlej reakcie a záchranári. Ich pátraciu a záchrannú akciu komplikovalo mimoriadne nepriaznivé počasie - silný vietor a búrka. Agentúra Interfax informovala, že do pátrania bolo nasadené aj letectvo. Ukrajinská agentúra Ukrinform medzičasom s odvolaním sa na ukrajinské médiá informovala, že zachrániť sa podarilo piatich členov posádky nákladnej lode. Zvyšných sedem zostalo nezvestných.

 

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie začal prípad vyšetrovať pre podozrenie zo zanedbania pravidiel bezpečnosti vo vodnej doprave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona