Neďaleko japonského prístavu explodoval ropný tanker

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 15:51 • 2 min
Neďaleko japonského prístavu explodoval ropný tanker

TOKIO - Ropný tanker explodoval dnes pri pobreží najväčšieho japonského ostrova Honšú. Plavidlo podľa dostupných informácií agentúry AP stále horí. Pri incidente utrpelo zranenia sedem členov posádky, pričom kapitán lode je stále nezvestný.

slovakia

left justify in out

K výbuchu tankera došlo v ranných hodinách miestneho času pri pobrežnom meste Himedži v prefektúre Hjógo, potvrdili bezpečnostné zdroje. Japonský premiér Šinzó Abe prerušil svoj prejav v parlamente, aby informoval poslancov o celej udalosti.

 

Podľa denníka Kóbe Šinbun ide o tanker Šoko Maru, ktorý vybuchol približne dva kilometre južne od Himedži, nachádzajúceho sa vo frekventovanej oblasti lodnej dopravy. Predpokladá sa, že 998-tonový tanker nebol plne naložený, píše zmienené periodikum.

 

Z miesta nešťastia sa dvíhal čierny dym do výšky asi 100 metrov. Na mieste zasahovali hasiace lode. Podľa príslušných úradov ekologická katastrofa nehrozí, uviedla stanica CNN. Tanker patrí japonskej spoločnosti Shoho Shopping so sídlom v Hirošime.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies