Neďaleko domu amerického viceprezidenta sa cez víkend strieľalo

NETKY.SK • 19 Január 2015, 07:34 • 2 min
Neďaleko domu amerického viceprezidenta sa cez víkend strieľalo

WASHINGTON - Neďaleko domu amerického viceprezidenta Joa Bidena vo Wilmingtone v štáte Delaware padlo v noci na nedeľu miestneho čau niekoľko výstrelov.

slovakia

left justify in out

V čase streľby nebol Biden ani jeho manželka Jill doma, oznámila v nedeľu agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Tajnej služby Spojených štátov (USSS), zodpovednej za ochranu vládnych činiteľov. Páchateľ alebo páchatelia strieľali od bezpečnostných zábran na hlavnej ulici, ktorá sa nachádza niekoľko sto metrov od domu Bidenovcov. Agenti, ktorí mali službu, streľbu začuli a jeden z nich uvidel auto unikajúce vysokou rýchlosťou.

      

K incidentu došlo podľa USSS v sobotu večer asi o 20.25 h miestneho času (v nedeľu o 02.25 h SEČ). O 35 minút neskôr bol zadržaný podozrivý muž vo vozidle, ktoré sa snažilo obísť policajta hliadkujúceho v širšom okolí Bidenovho domu obklopeného bezpečnostnými bariérami. 
      

Policajti v nedeľu hľadali v okolí miesta činu možné zásahy po guľkách. Tajná služba prechádza v súčasnej dobe po sérii prešľapov zmenami. Vlani v septembri sa mužovi ozbrojenému nožom podarilo dostať hlavným vchodom do Bieleho domu vo Washingtone, ktorý krátko predtým opustil americký prezident Barack Obama s rodinou. V druhom prípade sa odsúdenému a ozbrojenému zamestnancovi súkromnej bezpečnostnej firmy podarilo počas Obamovej návštevy v Atlante dostať do výťahu, v ktorom bol aj prezident.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies