Neďaleko Brna sa vykoľajili vozne vlaku, zranených nehlásia

NETKY.SK • 13 August 2020, 12:15 • 2 min
Neďaleko Brna sa vykoľajili vozne vlaku, zranených nehlásia

Vo štvrtok sa udiala ďalšia zo série letných železničných nehôd v Českej republike. Po prípadoch čelných zrážok tentokrát nešlo o nič podobne vážne.

slovakia

left justify in out

Udalosť sa stala pri moravskom meste Tišňov v blízkosti Brna. Vykoľajenie vlaku si nevyžiadalo žiadne zranenia, informoval denník Blesk.

Vykoľajili sa posledné dva vozne rýchlika Vysočina z Prahy do Brna. Vozne sa po vykoľajení neprevrátili. Hoci hovorca železničnej inšpekcie Martin Drápal najprv informoval o väčšom počte zranených, neskôr informáciu opravil. Podľa najnovších informácií nie sú žiadni zranení. "Škody sú ale veľké, počítať sa budú v miliónoch korún," upresnil Drápal.

 

img
 

Zatiaľ nie je známy ani dôvod vykoľajenia. "Na miesto dorazili technici, ktorí zisťujú, čo sa stalo," dodal. Príčinou vykoľajenia mohla byť technická chyba na výhybke alebo podvozku vozňov. Rýchlik R975 Vysočina vyrazil z Prahy o 6.04 h, do Brna mal doraziť o 9.28 h. Trať je momentálne odstavená a výluka s použitím náhradnej dopravy by mala potrvať minimálne do večerných hodín.

 

V horúcom letnom počasí je práca na železnici pre pracovníkov nadmieru náročná, vplyvom teplôt sa znižuje aj prirodzená koncentrácia. 7. júla 2020 sa udiala čelná zrážka vlakov pri Perninku. 14. júla 2020 sa udiala ďalšia nehoda pri Českom Brode, pri ktorej vlak narazil do stojaceho poštového vlaku. Pri nehode zomrel rušňovodič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona