Nedajte zlodejom na kúpaliskách šancu!

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 16:52 • 2 min
Nedajte zlodejom na kúpaliskách šancu!

BRATISLAVA - Počas letných mesiacov sa v areáloch prírodných kúpalísk alebo pri bazénoch sústredí väčšia časť návštevníkov.

slovakia

left justify in out

Príjemne strávený deň na kúpalisku môže však návštevníkom znepríjemniť zlodej. Polícia preto vyzýva na dodržiavanie rád a odporúčaní.
     

"Skôr než opustíte svoje motorové vozidlo skontrolujte, či je uzamknuté a zavrite na vozidle všetky okná. Pri každom (aj krátkodobom) opustení vozidla nenechávajte v ňom autorádio, GPS zariadenie, peniaze, mobil, kufrík, kabelku, doklady a iné cenné veci na viditeľných miestach a riaďte sa heslom: 'Auto nie je výklad'. V odkladacej skrinke vozidla si nenechávajte doklady, rezervný kľúč alebo iné veci a v noci parkujte na osvetlených miestach," radi Michal Szeiff z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Zodpovedným prístupom a rešpektovaním odporúčaní sa tak ochráni majetok a zabráni prípadnému vlámaniu sa do motorového vozidla.
     

Nepozornosť návštevníkov kúpalísk využívajú na páchanie trestnej činnosti i tzv. "vreckári". "Počas vášho kúpania sa v bazéne alebo počas vašej návštevy v stánku s občerstvením vám môžu páchatelia odcudziť vaše veci. Dbajte o svoju bezpečnosť a dodržujte rady polície: neberte si na kúpalisko zbytočné cennosti, platobné karty, veľké sumy peňazí, zoberte si so sebou len potrebnú výšku peňažnej hotovosti, na voľne položené veci na deke má dohliadať jeden z vás (ak vám bude odcudzený váš majetok z voľne položenej deky, náhradu spôsobenej škody neočakávajte) a využívajte možnosť odložiť si svoje osobné veci do skriniek alebo trezorov, ak objekt túto službu ponúka," radi Szeiff.
     

Na bezpečnosť návštevníkov frekventovaných kúpalísk bude počas letných mesiacov dohliadať i bratislavská polícia, a to formou hliadkovej a obchôdzkovej služby poriadkovej polície. Na zvýšenú bezpečnosť návštevníkov kúpalísk budú policajti upozorňovať i formou letákov a plagátov s preventívnymi radami k uvedenej problematike prevencie kriminality, ktoré budú distribuované priamo na kúpaliská.
     

Najbližšia preventívna aktivita zameraná na znižovanie kriminality v areáloch prírodných kúpalísk sa bude konať 30. júna na Slnečných jazerách - Juh v Senci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies