Nedajte šancu zlodejom

NETKY.SK • 18 Máj 2011, 11:34 • 2 min
Nedajte šancu zlodejom

Nedajte šancu zlodejom

slovakia

left justify in out

Nielen čas dovoleniek je ideálnym obdobím pre bytových a domových zlodejov. V Stropkove 11.05.2011 na Chotčanskej ulici došlo ku krádeži peňazí z rodinného domu. Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do dvora rodinného domu a prešiel k zadným vchodovým dverám. Tieto si otvoril pravým kľúčom, ktorý našiel pri dverách a z obývacej izby ukradol 110.- €.

     V rámci minimalizovania možnosti „zlodejských návštev“ je preto potrebné starostlivo uzamykať dvere a zatvárať okná. Netreba zabúdať ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná. Zlodej je schopný dostať sa dovnútra každým otvorom väčším ako ľudská hlava.

     Nikdy nenechávajte kľúče na tzv. dohovorených miestach ( pod rohožkou, v kvetináči atď.). Sú to prvé miesta, kde zlodeji hľadajú. Nie je vylúčené, že vaše zvyky pozorujú z diaľky už dlhší čas. Ak v období vašej neprítomnosti zveríte niekomu kľúče od svojho domu alebo bytu, dôkladne zvážte, či je to osoba spoľahlivá a dôveryhodná.

     V žiadnom prípade neotvárajte dvere a nevpúšťajte do bytu osoby, ktoré nepoznáte. Predídete tak mnohým nepríjemným a mnohokrát nebezpečným situáciám. Naučte tejto zásade svoje deti, ale i starých rodičov. Najmä občania - dôchodcovia sú častým terčom falošných kontrolórov, zástupcov poisťovní prípadne pochybných podomových predajcov cudzej národnosti / v súčasnej dobe podomoví predajcovia dažďových zvodov a žľabov /.

 Neuschovávajte väčšie finančné obnosy doma, bezpečnejšie budú v banke. Nezaťahujte okná domu alebo bytu žalúziami alebo roletami – dávate tým na vedomie, že nie ste doma. Mať dobré vzťahy so susedmi je jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť svoj byt či dom. Požiadajte ich, aby venovali pozornosť okoliu vášho domu, bytu, prípadne si všímali pohyb neznámych podozrivých osôb. Taktiež dbajte na dobrú viditeľnosť vstupu do domu. Zlodej vždy uprednostňuje prístup maskovaný kríkmi či stromami, pretože sa cíti byť dobre krytý.

      V prípade ak vo svojom okolí zaregistrujete pohyb podozrivých alebo neznámych osôb ihneď kontaktujte známe číslo 158, kde vďaka Vašej pozornosti možno predídeme ďalším „zlodejským návštevám“.

Zdroj: KR PZ Prešov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies