Počiatek: Nedá sa povedať, kedy padne obvinenie za tragédiu pri Kurimanoch

NETKY.SK • 6 Február 2014, 16:35 • 2 min
Počiatek: Nedá sa povedať, kedy padne obvinenie za tragédiu pri Kurimanoch

BRATISLAVA - V súčasnom štádiu vyšetrovania pádu rozostavanej konštrukcie diaľničného mosta neďaleko obce Kurimany nie je možné povedať, či a kedy bude v tejto veci vznesené obvinenie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Národnej rade (NR) minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).
     
Stalo sa tak v rámci pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok, keď šéf rezortu dopravy odpovedal na otázku opozičného poslanca za KDH Pavla Zajaca. Toho zaujímalo, aký je súčasný stav vyšetrovania tohto nešťastia z novembra 2012. A tiež, kedy sa vznesú obvinenia za smrť štyroch ľudí, ku ktorej pri nehode došlo.
     
Vyšetrovateľ nešťastia podľa Počiatka preštudoval zhruba 600-stranový znalecký posudok a následne vypočul svedkov. Znalecké dokazovanie však ešte nie je skončené, pretože si podľa ministra vyžaduje obstaranie ďalších dôkazov. Niektoré podklady pritom vypracovávali materské spoločnosti dodávateľov stavby, preto je potrebné vypočuť aj cudzích štátnych príslušníkov. "Čo bude mať tiež vplyv na dĺžku prípravného konania," dodal Počiatek.
     
Poslancovi Zajacovi sa takáto dlhá doba vyšetrovania prípadu nepozdáva. "Takže po 15 mesiacoch od tragédie sa vyšetrovanie neblíži ku koncu," zhodnotil. Zároveň pripomenul, že v Lotyšsku po páde obchodného domu odstúpil premiér a celá vláda. "To je politická kultúra," myslí si opozičný zákonodarca.
     
Podľa Počiatka však poslanec zneužíva túto tragédiu len na vytĺkanie politického kapitálu. "Je to veľmi závažný prípad a nejde tu o súťaž v tom, kto urobí rýchlejšie závery vyšetrovania," dodal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies