Nechystá sa skončiť: Štyridsaťštyriročný veterán Jágr sa upísal Floride na ďalšiu sezónu

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 05:59 • 2 min
Nechystá sa skončiť: Štyridsaťštyriročný veterán Jágr sa upísal Floride na ďalšiu sezónu

FLORIDA - Český hokejový veterán Jaromír Jágr vo štvrtok predĺžil kontrakt s tímom zámorskej NHL Florida Panthers o ďalšiu sezónu. Podmienky zmluvy nezverejnili.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťštyriročný útočník prišiel na Floridu pred rokom a pol. V uplynulej sezóne nazbieral v 79 zápasoch 66 bodov (27+39), v play off pridal dve asistencie. "Jaromír je hráč zo Siene slávy a mal excelentnú sezónu v lajne s Aleksandrom Barkovom a Jonathanom Huberdeauom. Jeho štatistiky hovoria samé za seba, je tretí najlepší v histórii v bodoch i góloch. Sme nadšení, že s nami bude aj v nasledujúcej sezóne," povedal generálny manažér klubu Dale Tallon.

 

"Jaromír má obrovský vplyv na našich mladších hráčov a patrí ku kľúčovým hráčom v ofenzíve," dodal pre tsn.ca tréner Gerard Gallant.

 

 

 

Florida vypadla v prvom kole play off, keď podľahla New Yorku Islanders 2:4 na zápasy.

 

Jágr odohral v NHL 24 sezón, pričom v 1629 dueloch základnej časti nazbieral 1868 bodov (749+1119). V 208 zápasoch play off pridal 201 bodov (78+123). Na konte má dva triumfy v Stanleyho pohári s Pittsburghom Penguins. Nemenej úspešný bol v národnom tíme, s ktorým získal olympijské zlato v Nagane a dve prvenstvá na MS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona