Nechutný čin: Britský vojak v Tirolsku sexuálne zneužil len šesťročné dievča!

NETKY.SK • 4 December 2014, 12:57 • 2 min
Nechutný čin: Britský vojak v Tirolsku sexuálne zneužil len šesťročné dievča!

VIEDEŇ - Rakúske úrady zatkli dnes britského vojaka pre podozrenie, že v tirolskej obci Neustift im Stubaital pohlavne zneužil šesťročné dievča. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na prokuratúru v meste Innsbruck.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala muža počas víkendu pred domom údajnej obete. Vojak bol následne na najmenej dva týždne umiestnený do vyšetrovacej väzby.
     

"Začali sme vyšetrovanie podozrenia zo sexuálneho zneužitia s priťažujúcimi okolnosťami," uviedol prokurátor Hansjörg Mayr, pričom dodal, že príslušné úrady o tomto prípade upovedomili aj britský konzulát v Rakúsku.
     

Podľa denníka Heute sa incident stal počas pobytu britských vojakov na horskom výcviku v spolkovej krajine Tirolsko. "Môžeme potvrdiť zatknutie britského občana v Neustifte," uviedol hovorca britského veľvyslanectva.
     

Hovorca britskej armády povedal, že armáda o zatknutí vojaka z 29. novembra vie. "Ide o záležitosť rakúskych úradov, bolo by teda nevhodné, keby sme sa k záležitosti teraz širšie vyjadrovali," uviedol hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona