Nechutné VIDEO: V zoo zabili zdravú žirafu, stiahli ju z kože a hodili levom. Pred očami detí!

NETKY.SK • 10 Február 2014, 16:35 • 2 min
Nechutné VIDEO: V zoo zabili zdravú žirafu, stiahli ju z kože a hodili levom. Pred očami detí!

KODAŇ – Nepomohli protesty, petícia, ponuky od iných zoologických záhrad, ani dokonca 500-tisíc eurová ponuka od súkromníka. Zdravú žirafu Mariusa v kodaňskej zoo zabili, stiahli z kože a hodili levom.

slovakia

left justify in out

Iba osemnásť mesačný Marius bol utratený strelou do hlavy, pretože zoo v dánskom meste Kodaň nemala pre neho miesto. V zoo majú totiž ďalších sedem žiráf. 

 

Ľudia dokonca spísali petíciu za záchranu Mariusa. Nepomohlo ani viac ako 20-tisíc podpisov. Zoo v Kodani zamietla aj ponuky iných zoologických záhrad, dokonca sa ozvala aj fyzická osoba, ktorá bola za Mariusa ochotná zaplatiť 500-tisíc eur. 

 

Nič nepomohlo, a tak Mariusa utratili. Kodanská zoo pozvala na jeho pitvu verejnosť. Na pitve sa zúčastnili aj malé deti. Mariusovo telo bolo potom hodené levom.

 

Podľa dánskych médií kodanská zoo je členom Európskej asociácie Zoo, ktorá má prísne pravidlá ohľadom premnoženia zvierat. Členstvo v tejto asociácii zaväzuje každú zoo predávať zvieratá len členským zoo.

 

 

Upozornenie: Video nie je vhodné pre slabšie povahy

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies