Nechutné VIDEO: Sýrsky povstalec zjedol srdce vojaka!

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 11:56 • 2 min
Nechutné VIDEO: Sýrsky povstalec zjedol srdce vojaka!

BEJRÚT - Video kolujúce po internete, na ktorom sýrsky povstalec očividne vyrezal kus srdca zabitého vojaka a zjedol ho, vyvolalo všeobecné zdesenie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) identifikovala páchateľa ako Abú Sakkára, známeho povstalca z mesta Homs, pričom uviedla, že jeho konanie je vojnový zločin. Hlavná sýrska opozičná koalícia jeho "strašný a nehumánny čin odsúdila" a vyhlásila, že bude postavený pred súd.

Na videu, ktoré nemôže byť nezávisle overené, muž zreteľne vyrezáva a konzumuje srdce uniformovaného vojaka. "Prisahám Bohu, že zjeme vaše srdcia a vaše pečienky, vy vojaci Baššára, toho psa," povedal povstalec v odkaze na prezidenta al-Asada. Podľa HRW je Abú Sakkár lídrom skupiny nazvanej Nezávislá brigáda Umara al-Farúka, ktorá začiatkom roka strieľala na libanonské dediny. "Zmrzačovanie tiel nepriateľov je vojnový zločin. Ešte horšie je však veľmi rýchle upadanie do sektárskej rétoriky a násilností," povedal Peter Bouckaert z HRW pre agentúru Reuters.

Video nie je vhodné pre slabšie povahy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona