Nechutné: Únosca oslavoval s väznenými ženami výročie ich únosu!

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 11:13 • 2 min
Nechutné: Únosca oslavoval s väznenými ženami výročie ich únosu!

WASHINGTON - Tri mladé ženy, ktoré ich únosca väznil desaťročie vo svojom dome v americkom Clevelande, boli vystave psychickému teroru. Každý rok ich nútil oslavovať výročie únosu ako ich narodeniny, citovala agentúra AP sesternicu jednej z obetí únosu.

slovakia

left justify in out

"Oslavoval deň ich únosu ako ich narodeniny aj s tortou," povedala. Ženy po takmer desaťročí objavili 6. mája, keď sa jednej z nich podarilo zavolať na tiesňové číslo 911. Spolu so ženami z domu oslobodili aj šesťročné dievča, ktoré porodila jedna z unesených.

Polícia uviedla, že medzi dôkazovým materiálom, ktorý zhromaždila v dome, sú aj povrazy a reťaze. Ženy boli vystavené dlhodobému sexuálnemu a psychickému zneužívaniu, trpeli hladom a museli znášať bitky.

Ariela Castra v stredu obžalovali z únosu a znásilnenia. Jeho dvoch bratov Pedra a Onilu, ktorých pôvodne zatkli ako podozrivých zo spolupáchateľstva, prepustili na slobodu bez obvinenia. Polícia uviedla, že podľa vyjadrení obetí nevedeli o únose dievčat a ich väznení.

Amanda Berryová bola nezvestná od roku 2003, Michelle Knightová od roku 2002 a Gina DeJesusová od roku 2004. Knightová mala v čase zmiznutia 20 rokov, Berryová 16 a DeJesusová 14 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona