Nechutné: Nepočujúcu ženu zlákali do Anglicka, nútili ju k prostitúcii!

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 10:19 • 2 min
Nechutné: Nepočujúcu ženu zlákali do Anglicka, nútili ju k prostitúcii!

BRATISLAVA - Policajti rozložili organizovanú skupinu, ktorá na východe Slovenska lákala na vidinu ľahkého zisku v Anglicku.

slovakia

left justify in out

Ich obeťou sa stala aj 20-ročná nepočujúca žena z malej obce v okrese Vranov nad Topľou, ktorá si kvôli svojmu hendikepu nedokázala nájsť prácu doma.
      

Autom ju odviezli do Anglicka. Tam jej zobrali doklady a nútili uzatvoriť "účelové" manželstvo, a tiež k prostitúcii, pričom za každého muža dostala päť libier. "Po niekoľkých týždňoch sa jej podarilo utiecť a pomocou organizácie zameranej na pomoc obetiam obchodovania s ľuďmi sa dostala späť na Slovensko," uviedla Denisa Baloghová z policajného prezídia.
      

Trojica zlákala na sociálne dávky v Anglicku aj ďalšiu 22-ročnú ženu. "Cestou tam jej oznámili, že sa vydá za cudzinca a bude s ním žiť. Príbuzní našťastie zalarmovali políciu, a tak sa jej bez ujmy podarilo vrátiť späť," povedala o prípade Baloghová.
      

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu obchodovania s ľuďmi troch ľudí. Ladislav M. (35) mal robiť nábor na výhodnú prácu v Anglicku, na ktorú nahováral chudobných ľudí. Za každého zinkasoval 50 eur. Zisk mu mali vyplácať ďalší dvaja členovia skupiny - 36-ročný Stanislav H. a rovnako stará Františka M. Po dokázaní viny im hrozí sedem až 12 rokov za mrežami, stíhaní sú na slobode. "Vyšetrovanie pokračuje, preto výška zisku skupiny ešte nebola presne vyčíslená," doplnila Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies