Nechutné: Anestéziológ sexuálne zneužíval ženy na operačnej sále!

NETKY.SK • 26 Február 2014, 06:56 • 2 min
Nechutné: Anestéziológ sexuálne zneužíval ženy na operačnej sále!

TORONTO - Kanadský anestéziológ, ktorý na operačnej sále sexuálne zneužil 21 žien pod sedatívami, pôjde na desať rokov do väzenia. Rozhodol o tom dnes torontský súd.

slovakia

left justify in out

Sudca vyššieho ontárijského súdu David McCombs vyhlásil, že doktor George Doodnaught zneužil dôveru pacientov, a jeho správanie označil za "mimoriadne odsúdeniahodné", informovala agentúra Associated Press.
      

Doodnaughta uznali v novembri vinným zo sexuálneho zneužitia žien na operačnej sále, keď ho od ostatných zdravotníkov oddeľoval iba chirurgický záves. Prvých šesť útokov spáchal počas tri a pol roka a ďalších 15 za šesť mesiacov pred svojím zadržaním.
      

K všetkým napadnutiam, s výnimkou jedného, došlo v torontskej nemocnici North York General Hospital. Počas procesu svedčila proti lekárovi s 26-ročnou praxou väčšina z jeho obetí, ktoré boli vo veku od 25 do 75 rokov. Zhodne vypovedali, že ich bozkával a hladil a vkladal im penis do úst alebo do rúk. Ženy uviedli, že boli dostatočne pri vedomí, aby si uvedomili, čo sa deje, ale neovládali svoje končatiny.
      

Doodnaught je anestéziológom od roku 1981, v uvedenej torontskej nemocnici pracoval 28 rokov. Riaditeľ nemocnice David White v čase lekárovho zatknutia v marci 2010 pripustil, že anestéziológ mohol byť s pacientkami osamote.

Obhajca odsúdeného vyhlásil, že sa voči rozsudku odvolajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona