Nechcú Isinbajevovú

NETKY.SK • 8 December 2016, 12:26 • 2 min
Nechcú Isinbajevovú

MOSKVA - Svetová antidopingová agentúra (WADA) vníma menovanie Jeleny Isinbajevovej na čelo novej dozornej rady Ruskej antidopingovej agentúry (RUSADA) ako porušenie dohôd o konzultáciách pri obsadzovaní kľúčových riadiacich pozícií.

slovakia

left justify in out

Ruská strana dohodnutý postup nesplnila a Isinbajevovú dosadila bez toho, aby o svojom úmysle informovala. Bývalá olympijská víťazka v skoku o žrdi by zrejme u WADA neprešla, pretože patrí k jej kritikom a obvinenia zo štátom riadeného dopingového podvodu označuje za nepodložené.

 

WADA pozastavila činnosť RUSADA v novembri 2015 po prevalení škandálu, už skôr odobrala akreditáciu moskovskému laboratóriu zodpovednému za analýzu vzoriek. WADA tiež navrhla dištanc pre ruských atlétov, ktorý napokon Medzinárodná asociácia atletických federácií aj uložila a Isinbajevová a spol. sa nemohli zúčastniť na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Žrdkárka ukončila aktívnu kariéru a v Riu ju zvolili za členku komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV). 


"Ruským orgánom budeme tlmočiť naše znepokojenie. Záleží nám na tom, aby antidopingová organizácia splnila medzinárodné štandardy. WADA očakáva, že s ňou bude ruská strana konzultovať všetky dôležité záležitosti vrátane personálneho obsadenia dozornej rady," reagovala WADA. 


Členom desaťčlennej rady sa stal aj ministerský úradník Vadim Bajramov, a to aj napriek ubezpečeniam, že ruská vláda dohliadne na prerušene väzieb medzi RUSADA a rezortom športu podozrivým z riadenia podvodov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona