Nechcite byť za každú cenu IN, takto budete šťastnejší

NETKY.SK • 5 Jún 2019, 12:38 • 2 min
Nechcite byť za každú cenu IN, takto budete šťastnejší

Verní by sme mali byť za každých okolností predovšetkým sami sebe, nie nezmyselným "trendom" masovej kultúry.

slovakia

left justify in out

Nejeden z nás by zrejme povedal, že aktuálne žijeme v dobe povrchnosti. Máme pocit, že všetko sa deje akoby len tak „na oko“. Kam sa podela úprimnosť? Každý chce pred zrakom „sveta“ vyzerať ako bezchybný a dokonalý, rešpektujúci najnovšie vízie a trendy doby, ale robí nás to šťastnými? Vo väčšine prípadov nie. Preto by sme sa na to mali „vykašľať“ a vrátiť sa k sebe.

 

„Sociálny“ život na sociálnych sieťach

Nie ste na Facebooku? Ako by ste ani neboli. Doslova takto to dnes vyzerá. Ak pri kávičke na letnej terase neskrolujete svoju virtuálnu nástenku, tak si už pomaly pripadáte ako čudák. Stop! Položte telefón, zaklapnite notebook a namiesto virtuálneho sa venujte reálnemu. Vnímajte tváre skutočných ľudí v uliciach a dýchajte vzduch mimo klimatizovaných interiérov. Stretávajte sa s ľuďmi tak, ako kedysi. Tvárou v tvár.

 

img

 

Nepotláčajte svoju prirodzenosť

Nezaujímate sa o nejaké Game of Thrones, ale okolo seba o ničom inom nepočúvate? Absolútne sa tým netrápte. Ak si doma po večeroch radšej zapnete Pata a Mata z VHS-ky alebo prečítate knihu, je to len a len o vás, váš spôsob relaxu a psychohygieny. Nikto nemá právo hodnotiť vás podľa toho, čo a ako robíte. Aj keď možno nie ste „trendoví“, nikdy by ste nemali ísť sami proti sebe a hrnúť sa do vecí, ktoré vám skrátka nie sú prirodzené.

 

Peniaze nie sú všetko

Ľudia sú dnes ochotní obetovať takmer celý svoj čas preto, aby mali „tučné“ konto. Neraz sú schopní vzdať sa aj svojej čestnosti a dôstojnosti, aby mali ešte viac. Ale načo? Načo sú nám peniaze, keď si ich nemáme kedy a s kým užiť? Samozrejme, pokryť si základné výdavky je nutnosťou, no je naozaj potrebné obetovať všetko pre „dobrý pocit“ z toho, čo máme na účte? Viaceré štúdie potvrdili, že ľudia, ktorí možno nemajú stopercentnú istotu finančnej budúcnosti sú oveľa šťastnejší.  Dokážu totiž vnímať aj tie najjednoduchšie veci a na materiálne nelipnú.

 

img

 

Dokonalosť neexistuje

Napriek tomu, že sa nás médiá, internet a vlastne celý svet snažia presvedčiť o opaku, dokonalosť nie je skutočná, ide o abstraktný pojem. Respektíve, ide o pojem tak subjektívny, že nie je možné ho nijakým spôsobom zovšeobecniť. Nemá rovné, dlhé, blond vlasy, 90-60-90 a plné pery ani výšku 190 centimetrov a biceps ako The Rock. Takže pokiaľ sa vám podarí pochopiť túto myšlienku a dokážete sa prijať tak, ako ste – dokonalí sami pre seba, bude sa vám žiť oveľa ľahšie. Lebo krásna je inakosť, nie šablóna.

 

Čierna ovca?

Rodičia si priali, aby bol zo mňa úspešný advokát, ale ja som sa našiel v dobrovoľníctve. Síce som ešte nebol v Dubaji v päťhviezdičkovom hoteli, ale cítim sa šťastný a možno aj šťastnejší, ako keby som tam bol. Zrejme by sme si všetci mali uvedomiť jedno. Na tomto svete sme sami za seba. Budujeme si vlastný život, ktorý žijeme len my, nie naši rodičia, kolegovia ani priatelia. Robte to, čo vás napĺňa, nie to, čo sa od vás očakáva. Lebo v tom tkvie skutočné tajomstvo úspechu.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies